Akut behov av lokal får lösas efter skoltid

Montage av moduler i mörker och minusgrader

Skoleleverna har gått hem och mörkret har lagt sig över Mörbyskolan. Då inleds montaget av nya tillfälliga skollokaler. Läget är akut, vattenskador har medfört att skolan inte har tillräckligt med klassrum för eleverna. Så mitt under pågående skoltermin måste nya lokaler etableras. För PCS Modulsystem är det vanligt att lösa akuta lokalproblem, men situationen i Mörby har skapat helt nya problem att lösa.

– Det här är skollokal nummer två som vi snabbt bygger upp här under vintern för att lösa lokalproblemen för Mörbyskolan och Danderyds Montessoriskola, säger Suvad Avdic, projektledare för etableringen på PCS Modulsystem och berättar vidare:

– Strax före årsskiftet etablerade vi en skollokal i två plan med fyra klassrum alldeles i skogskanten. Markytan låg så trångt till, bakom andra byggnader, så det krävdes två lyftkranar för att komma hela vägen fram till etableringsplatsen.

Den skolbyggnaden färdigställs nu i raketfart och är öppen för skolverksamheten i månadsskiftet januari/februari.

Samtidigt pågår den andra etableringen med montage i mörker. Där monteras ett övre plan på en modulpaviljong som har stått här i två år. Men skolans placering gör att elever måste passera här till och från skolan. Därför måste montaget ske på kvällstid när eleverna har lämnat skolan, allt för säkerheten. Även om det är tufft för byggarbetarna i mörker, minusgrader och dessutom ett uppdykande snöoväder med hård blåst.

– Normalt brukar vi etablera skolmoduler när det är lov, men när situationen är så här akut så får vi självklart att se till att lösa det på bästa möjliga sätt, säger Suvad.

När eleverna har gått hem kommer byggarbetarna som monterar samman modulerna till ett över plan Mörbyskolans skolpaviljong. Se filmen om modulmontaget i mörker och bister vinterkyla.

Dela

Skolbygge i mörkret när eleverna gått hem – PCS Modulsystem

Mörbyskolan fick akut behov av flera nya skollokaler, här den första som färdigställs i början av februari 2018.

Skolbygge i mörkret när eleverna gått hem – PCS Modulsystem

Modulskola ett låg så svårtillgängligt att två lyftkranar fick användas för att få modulerna på plats.

Skolbygge i mörkret när eleverna gått hem – PCS Modulsystem

Vinter, minusgrader, mörker och arbete in på sena kvällar. Allt görs för att lösa Mörbyskolans akuta behov av skollokaler.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!