Se filmen när Ängetskolan tillfälliga skolbyggnad etablerades modul för modul till sina 770 kvadratmeter.

Ängets skola i Örnsköldsvik

Fem nya klassrum uppfördes sommaren 2018

Under sommaren 2018 växte en ny stor, tillfällig skolbyggnad upp på Ängetskolan i Örnsköldsvik. Den tillfälliga skola monterades med rentalmoduler från PCS Modulsystem. Det betyder att modulerna hyrs under en tillfällig tidsperiod och att de är byggda med det högkvalitativa byggsystem för rentalmoduler som PCS har. Modulserien PCS Comfort skapar en hög inre komfort med mycket god ljudabsorberande och dämpande material. Det betyder att skolbarnen och pedagogerna får en skön arbetsmiljö, även om skollokalen är etablerad för att enkelt och snabbt kunna plockas ned igen och flyttas när behovet av denna skollokal inte längre föreligger.

Skolbyggnaden på Ängetskolan är uppbyggd med 20 moduler i två plan, vilket skapar en totalyta på 770 kvadratmeter. Inom väggarna finns plats för fem klassrum med tillhörande grupprum och personalrum.

Stor skola med musikprofil

Ängetskolan har verksamhet från förskoleklass till och med årskurs 9. Det gör att den tillhör de största skolorna i Örnsköldsviks kommun. Skolan finns belägen i stadsdelen Gullänget och blir snart närmsta grannar med den helt nybyggda Ängsmarken förskola.

I direkt närhet till skolan finns skogs- och friluftsområde med bland annat spår för längdskidor.

Ängetskolan har musikprofil som ger alla elever från åk 5 möjlighet att spela blåsorkester. Utöver den ordinarie musikundervisningen kan alla elever från grunden lära sig ett instrument och musicera tillsammans i både stora och små grupper.

Dela

Ängetskolan i Örnsköldsvik

Ängetskolans nya skolbyggnad växte upp under sommaren.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!