Modulhus – från design till modulmontage

Vi erbjuder lokaler i modulhus i en sammanhållen kedja från design och tillverkning till montage av modulerna. Sedan årsskiftet 2012 monterar och färdigställer Modulmontage, PCS Modulsystems eget dotterbolag, temporära lokaler med byggmoduler från PCS.

Modulmontage är ett bolag som består av en grupp som rymmer allt från gubbar med hundra års sammanlagd erfarenhet av att arbeta med modulmontage till att  några i gänget mer kan betecknas som nya krafter. För att ett modulbygge ska flyta krävs erfarenhet och engagemang. När lagdelarna fungerar går allt snabbt, smidigt och enkelt.

Modulmontage – så sätts modulerna samman till hus

Tidigare har PCS i alla år använt samma montageföretag för byggarbetet, RP. När RPs ägare vill pensionera sig, bildade PCS det egna dotterbolaget Modulmontage. Samtidigt rekryterades Ulf Grahn, med bred bakgrund inom branschen och även med egen erfarenhet av att driva företag. I fem års tid har nu det egna montagebolaget fungerat och har etablerat merparten av alla de tillfälliga lokaler PCS Modulsystem har satt upp de senaste åren. När många modulmontage pågår samtidigt, som det kan göra sommartid, finns etablerade samarbeten med andra erfarna montörer.

Första uppdraget i nya företaget Modulmontage var en förskola på 660 kvm. Monteringen inleddes 2 jan 2012. Genom åren har egna bolaget Modulmontage genomfört ett 50-tal moduletableringar av olika modulhus.

– Det som gör PCS extra roligt att arbeta för är att de alltid lägger ner lite extra för att skapa hög kvalitetsnivå, bygga in alla skarvar och se till att resultatet ser ut som ett platsbyggt hus, säger Jan-Erik Eriksson på Modulmontage, som arbetat med att resa modulhus i 35 år.

Modulbyggnader från PCS är en optimal lösning

När du hyr PCS temporära modulbyggnader får du lokaler av hög kvalitet på nästan ingen tid alls. Inklusive alla installationer som ventilation, el och vatten samt vid behov gas eller andra speciallösningar. Är du i behov av tillfälliga lokaler under en period av nybyggnation, ombyggnation eller renovering är våra moduler den optimala lösning en.

Gruppen på Modulmontage ser till att den valda marken från start får rätt grund samt kablage och rördragningar för alla installationer, om nu inte beställaren själv väljer att utföra grundarbetet. Med hjälp av en kranbil sköter bygglaget från Modulmontage om montaget av modulerna, oavsett om det är är en liten enplanspaviljong eller en större tvåplansbyggnyd med sadeltak, vinklar och andra utbyggnader. Efter montaget av modulerna vidtar hela arbetet med att färdigställa lokalen, såväl utvändigt som invändigt. I samarbete med andra hantverksspecialister för ventilation, el, vvs, målning etc färdigställer Modulmontage allt snickeri och monteringsarbete och ofta även mark och eventuella lekytor utvändigt. Allt för att göra helt klart för snar inflyttning till den verksamhet lokalen ska användas till.

När hyresperioden är över för den tillfälliga lokalen, är det åter dags för Modulmontage att träda in. Då handlar det om demontering och bortforsling av alla moduler samt återställande av marken till ursprungligt skick. Kedjan är komplett, och Modulmontage följer modulerna till nästa etablering.

Vill du se hur snabbt ett montering går för en specialist? Kika på dessa korta filmer här:

Montage i snöyra av ny modulpaviljong på Rönninge skola.
Tredje tillbyggnaden av Solhemsängens skola.
Fjärde tillbyggnaden av Solhemsängens skola.

Dela

Är du intresserad av att veta mer om våra modulmontage? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av oss och berättar mer för dig.

Skola med två klassrum monteras på en dag i Västerås. Se det i 25-sekundersfilmen här.
Modulmontage av stor förskola i Upplands-Väsby. Se mer i filmen här.
Modulmontage innebär också demontering. Som här när Löwenströmska sjukhusets tillfälliga geriatrikavdelning börjar plockas ned.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!