Asylboende i Nälden, Krokoms kommun

810 kvadrat för ensamkommande barn

Svårigheter är till för att övervinnas. De barn som kommer till det asylboende PCS Modulsystem satte upp i Nälden, Krokoms kommun strax norr om Östersund har i de flesta fall upplevt stora fasor. Så när montaget av de 30 modulerna till boende fick ske i 30 bitande kalla minusgrader under januari 2016 så var det som det var. Byggarna bet ihop och reste hela modulbyggnaden med sina 810 kvadratmeter på tre dagar. Det enda som inte höll var bränslet till mobilkranen som frös på natten innan trapphuset skulle resas. Men när det frusna bränslet hade bytts till flytande så löste sig det och även trapporna kunde  de färdigställas under veckans sista arbetsdag.

Så nu står ett boende med 10 rum för asylsökande plus personal i vardera plan, totalt plats för 18 barn och 2 personal som sover där. Detta förutom gott om utrymmen för kök, samvaro, kontor samt självklart toaletter, duschar och teknikrum. Krokoms kommun hyr anläggningen av PCS Modulsystem i tre år.

Bilderna är från montaget och visar inte färdig byggnad, en del färdigställande och uppsnyggande genomförs efter att modulerna har etablerats.

Dela

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!