Fristående litet skolhus

Malmabergsskolan i Västerås fick en modulbyggnad med två fina klassrum

Malmabergsskolan är en grundskola med elever från förskoleklass till årskurs 6 samt fyra fritidsavdelningar. Under en solig, klar och skön septemberdag monterade PCS Modulsystem ett fristående litet skolhus med två klassrum invid en skogsdunge i ena änden av skolgården. Efter cirka en månad stod de två fina, moderna och komfortabla klassrummen med tillhörande grupprum färdiga för inflyttning av ca 50 elever plus pedagoger.

Den skolpaviljong som Malmabergsskolan har kompletterat sina övriga skollokaler med är byggd med sju moduler av typen PCS Comfort. Det har skapat en invändig skolmiljö som överträffar de flesta befintliga skolor i Sverige, även om denna bara är tillfälligt uppställd. Det beror på att PCS Modulsystems högkvalitativa modulserie är konstruerad för att både infria och överträffa dagens bygg- och miljökrav. Både vad gäller komfortabel ljudmiljö, minskad värmeinstrålning och behagligt ljus, bra energivärden och helhetens byggkvalitet.

Cirkulär skolbyggnad

De här typerna av skolmoduler från PCS Modulsystem är konstruerade för att kunna sättas samman i princip hur som helst. De har en självbärande konstruktion som gör att inga extra bärande konstruktioner krävs. En konstruktion som också gör dem perfekta i en cirkulär ekonomi, för de kan återanvändas för nya och åter nya lokaler i många decennier när de inte längre behövs här på skolan. Men just nu och för ett antal år framåt hyrs de av Västerås stad för att tillhöra Malmbergaskolan och här kan elever och personal glädja sig åt sitt fina, högkvalitativa lilla skolhus.

Reportage och film från när skolhuset byggdes >>

Se när PCS Modulsystem under en solig, klar och skön septemberdag monterar ett fristående litet skolhus med två klassrum på Malmabergsskolan i Västerås.

Dela

Fristående litet skolhus på Malmabergsskolan i Västerås

Se komplett skiss och planritning för det lilla skolhuset på Malmabergsskolan i Västerås, klicka bara på bilden.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!