Vacker skola i naturskön miljö

Gäddeholm invid Mälaren växer snabbt, och med det också behovet av skollokaler

Gäddeholmsskolan ligger i ett naturskönt område som är ett av Västmanlands kulturreservat. Det är en liten skola med små grupper, engagerad och behörig personal. Skolan ligger öster om Västerås nära Mälaren, skog och mark ligger runt knuten.

Skolan startade 2019 och ligger i Gäddeholm, ett bostadsområde i familjevänligt lugn och naturnära miljö som växer och därmed gör även skolan med dess lokalbehov det. Under 2020 etablerade PCS Modulsystem en relativt stor skola i två plan i en vackert röd färgskala. Den modulbyggda skolan rymmer sju klassrum samt ett stort tillagningskök där all mat tillagas till elever och personal. Utöver det rymmer skollokalen en rad grupprum, personalrum, omklädningsrum, teknikrum mm.

Skolan fortsätter växa

På den fina skolgården finns stora ytor, och en rad fina lekplatser. Närheten till naturen gör kanske att den största lekplatsen blir omgivande skog och mark. Skolan har för närvarande elever i förskoleklass till och med årskurs 2. De fortsätter att utöka med nya förskoleklasser varje år. Målet är att bli en komplett F-6 skola. I dag har skolan 13 anställda men även det kommer att förändras i takt med att skolan växer.

Området Gäddeholm har en spännande historia. Godset Gäddeholm var en fideikomiss till mitten av 1990 talet. Det finns fornlämningar från järnåldern och många intressanta berättelser om livet här ute. Historien, miljöerna och den fina naturen ger bra möjligheter till att bedriva en skola med stora pedagogiska visioner.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer.

Klicka här för att läsa mer om satsningen på skolor i Västerås och vad projektledaren Johan Falk säger >>

Skolmoduler, skolpaviljonger till Västerås stad. de bästa modulerna på marknaderna. PCS Modulsystem erbjuder State of the Art, moduler för modulbyggnader, tillfälliga lokaler med hyrda byggmoduler.

– Västerås stad ville ha de bästa modulerna på marknaderna. PCS Modulsystem erbjuder något av State of the Art, säger projektledaren Johan Falk.

Dela

Vacker röd skola i natursköna Gäddeholm utanför Västerås.

Vacker röd skola i natursköna Gäddeholm utanför Västerås.

Vacker röd modulbyggd skola med tillagningskök i natursköna Gäddeholm utanför Västerås.

…med stort och fint tillagningskök.

Skiss modulbyggda Gäddeholmsskolan i Västerås

Öppna skiss för modulbyggda Gäddeholmsskolan i Västerås, klicka på bilden.

planritningar för modulbyggda Gäddeholmsskolan i Västerås

Öppna planritningar för modulbyggda Gäddeholmsskolan i Västerås, klicka på bilden.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!