PCS Comfort - ny serie moduler från PCS Modulsystem som skapar tystare och mer komfortabla lokaler.

Bästa tänkbara arbetsmiljö med tysta moduler

Nya PCS Comfort har utvecklats under ett drygt års tid. Målet har varit att skapa tysta moduler som ger bästa tänkbara arbetsmiljö, i första hand i skolor, förskolor och vårdlokaler.

Ljud är det enskilt viktigaste området för att skapa komfortabel arbetsmiljö, och samtidigt det svåraste när det handlar om modulbyggda lokaler.  I PCS Comfort har den allra senaste kunskaperna om akustik legat till grund i utvecklingsarbetet.

Ny byggteknik och akustikdata

I allt från grund till tak har ny byggteknik och akustikdata använts. Olika material till golvbjälklagen har testats, allt för att finna rätt balans mellan stumhet, vikt och bärförmåga. Väggtjockleken har ökats och olika isolermaterial har testats i golv, väggar och tak, vilket även förbättrar modulerna energivärden. På punkt efter punkt har nya åtgärder genomförts. Stegljudsmattor dämpar fortplantning av ljud i golven och i korridorer används en tyngre specialskiva som ytterligare sänker störande stom- och stegljud.

Även fönster och dörrar är optimerade i PCS Comfort för att isolera ljud, men också för att skydda från stark värmeinstrålning samt ge goda energivärden.

PCS Comfort tysta moduler kännetecknas utvändigt av en alldeles egen design, entréer med fasad av cederträ runt den snygga dörren.

Storlekar på PCS Comfort

Den nya standardstorleken för PCS Comfort är 3 x 12 meter, en totalyta per byggmodul på 36 kvadratmeter. Den nya, långa modullängden möjliggör bättre planlösningar och större öppna rum, till exempel för matsalar, lekytor eller klassrum.

PCS Comfort kan även skräddarsys i andra storlekar, i kortare längder och i bredder upp till 4 meter för speciella ändamål.

Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha mer info om PCS Comfort.

Dela

Den första nya modulen PCS Comfort är färdigbyggd på fabrik.

Den första nya modulen i serien PCS Comfort är färdigbyggd på fabrik, Entremodul med fasad av cederträ.

Ljudmätning av akustiktekniker vid utvecklingsarbetet av PCS Comfort.

Ljudmätning av akustiktekniker vid utvecklingsarbetet av PCS Comfort.

Är du intresserad av vår nya tysta modulserie PCS Comfort? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!