Tre tillfälliga vårdlokaler på rad

Östra sjukhusets modulhus för BB, forskning och administration

PCS Modulsystem AB har etablerat flera vårdlokaler till Östra sjukhuset i Göteborg. Den senaste är en vårdlokal i två plan som etablerades under 2017 och kompletterar de två som etablerades två-tre år tidigare. Den är byggd med 22 moduler som skapar en lokal på 820 kvadratmeter i två plan. Hit flyttar de förlossningsverksamhet som tidigare fanns på Mölndals sjukhus. Lokalen inrymmer rum för personal och patienter på BB, neonatalen, Auroroasamtal, amningshjälp, hemsjukvård med mera. Den är modernt byggd med anläggningar för både kyla och värme för god bekvämlighet och anpassad övrig teknik med trapphus och hiss vid entrén på gaveln.

Forskning och administration

I de två första etapperna skapade två stycken 2-planshus med hjälp av 34 respektive 26 moduler. I den största på ca 920 kvm av de två stora vårdpaviljongerna bedrivs verksamheter som forskning samt mottagning för personer som ingår i fordskningsstudier inrymmas, i den något mindre på ca 700 kvm har administrativa arbetsplatser för barnsjukhuset etablerats.

Vårdlokalerna hyrs tillfälligt för att Östra Sjukhuset ska kunna genomföra stora om- och tillbyggnader för att möta framtidens allt större krav på sjukvård. Vid Drottning Silvias Barnsjukhus pågår byggnationen av en helt ny byggnad, kvinnokliniken byggs ut och det centrala akutintaget byggs om för att anpassas till dagens krav på akutsjukvård och antal vårdplatser.

Ser här hur en modulbyggd paviljong skapas. Östra sjukhuset gav PCS i uppdrag att sätta upp tre paviljonger medan sjukhuset renoverar sina lokaler. Här en instruktiv film om den första av tre modulmontagen.
Ser här paviljong nr 2 skapas i uppdraget för Östra sjukhuset.

Dela

Paviljong 13 på Östra sjukhuset är en modern lokal för personal och patienter på BB, neonatalen, Auroroasamtal, amningshjälp, hemsjukvård m.m.

Paviljong 13 på Östra sjukhuset är en modern lokal för administration och mottagningsverksamhet för personal och patienter på BB, neonatalen, Auroroasamtal, amningshjälp, hemsjukvård m.m.

Paviljong 13 på Östra sjukhuset är en modern lokal för personal och patienter på BB, neonatalen, Auroroasamtal, amningshjälp, hemsjukvård m.m.

Modulbyggnadens är modernt byggd med anläggningar för både kyla och värme för god bekvämlighet och anpassad övrig teknik med trapphus och hiss vid entrén på gaveln.

Planritning vårdlokal Östra sjukhuset

Planritning för senaste vårdlokalen på Östra sjukhuset, öppna hela ritningen genom att klicka på bilden (PDF).

Paviljong 9 på Östra Sjukhuset i Göteborg var är en alldeles speciell etablering av lokal byggd på en yta som egentligen inte fanns. Läs mer här »

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!