Nyckelviksskolan, Lidingö

Specialanpassad för keramikstudenter

När Nyckelviksskolan behövde en tillfällig lokallösning till sina keramikstudenter blev en specialanpassad paviljong från PCS Modulsystem en perfekt lösning.

Den 60 år gamla, välrenommerade Nyckelviksskolan på Lidingö bedriver förberedande högskoleutbildningar inom konst, konsthantverk, design och arkitektur. Just nu pågår placering och detaljplanearbete för att inom fem år skapa nya, permanenta och mer modernt anpassade lokaler på skolan. För att skolans verksamhet ska kunna fortgå med samma höga kvalitet som studenterna kräver, har den tillfälliga lokalen etablerats.

Keramiklokalen är på totalt 192 kvadratmeter och är uppbyggd med fem moduler. Den rymmer keramikverkstad, rum där keramiken bränns i ugnar, rum för att blanda färger och sprutmåla i dragskåp med speciella utsug, kontor, samlingsrum med kök, förvaringsutrymmen och teknikrum för el, ventilation med återvinning och uppvärmning med luftvärmepanna.

Invändigt är lokalen specialanpassad med extra hög brandsäkerhet, automatlarm och mineritskivor på väggrna, brandsäkra skyddsskivor i rummet där ugnen står samt extra högt dimensionerad ventilation. Dessutom har lokalen extra hög kvalitet på mattor och är byggd enligt PCS Comfortmodulstandard med extra god ljuddämpning.

Utvändigt syns tydligt att skolan arbetar tillsammans med en arkitekt som dels valt en grön färgs som gör att paviljongen smälter in fint i naturen, dels ha en spaljé utmed fasaderna för att växter ska kunna klättra upp här.

Dela

När Nyckelviksskolan behövde en tillfällig lokallösning till sina keramikstudenter blev en specialanpassad paviljong från PCS Modulsystem en perfekt lösning.

Se planritning, klicka för att öppna PDF.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!