Skolannex till Eklandaskolan

Fyra nya klassrum till stadsdelen Eklanda i Mölndal

Sommaren 2017 fick Eklandaskolan i Mölndal söder om Göteborg en helt ny, tillfällig skolbyggnad som stod klar till höstterminens start.

Det modulbyggda skolannexet är byggt med 16 stycken PCS Comfortmoduler för att skapa största möjliga ljudkomfort i skollokalen. Skolan är byggd i två plan, rymmer totalt fyra klassrum med ett grupprum till vardera klass. Dessutom självklart omklädnadsrum, toaletter samt trapphus med hiss.

Eklanda är en stadsdel i Mölndal som gränsar till Änggårdsbergen och Högsbo. I Eklanda finns det uppskattningsvis 700 hus och 3100 invånare, många av dessa är barnfamiljer. Förutom en liten kärna av äldre bebyggelse så började Eklanda bebyggas 1993.

Eklandaskolan är en F-6 skola som ligger i utkanten av Eklanda med skogen som närmaste granne. På skolan går cirka 650 elever uppdelade i 26 klasser från förskoleklass till år 6. Klasserna är åldershomogena och arbetslagen består av lärare, fritidspedagoger och resurspersonal. Varje elev har en pedagog från arbetslaget som mentor. Under skoldagen sker lärandet i olika grupperingar som styrs av innehåll och aktivitet för att möta varje elevs behov.

Dela

Skolannex byggdes upp under sommarlovet 2017 till Eklandsskolan i Mölndal – PCS Modulsystem

Skolannex byggdes upp under sommarlovet 2017 till Eklandsskolan i Mölndal – PCS Modulsystem

Skolannexet byggdes upp under sommarlovet 2017 till Eklandsskolan i Mölndal av PCS Modulsystem.

Skolannex till Eklandsskolan i Mölndal – PCS Modulsystem

Skisser och planritningar Eklandaskolan, klicka för att öppna (PDF).

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!