Täbys 64 meter långa skolhus

Byängsskolan fick många nya klassrum och fritidslokaler

Under sommarlovet inför skolstarten hösten 2017 byggdes en helt nytt, stort skolhus upp på Byängsskolan i centrala Täby med hjälp av portabla moduler från PCS Modulsystem. Den tillfälliga skolbyggnaden i två plan rymmer över 1 500 kvadratmeter lokalyta. Den är över 64 meter lång och tack vare PCS Comfortmodulerna, som både är extra långa och ger extra bra inomhuskomfort, är skolan också hela 12 meter bred.

Det stora skolhuset ger bra utrymme för två trapphus med hiss, och kanske framförallt nio klassrum, fem fritidshemsrum, ett särskilt rörelserum, grupprum till klasserna, personalrum, omklädnad, toaletter och teknikrum. Allt i fräsch nystandard för att skapa bästa möjliga skolmiljö.

F – 9 trygghetsskola

Byängsskolan i Täby är en F – 9-skola med stor efterfrågan från många Täbybor att vilja börja här på skolan. Byängsskolan har själva valt att beskriva den metod de arbetar efter som en trygghetsskola. De vill med detta tydliggöra att de är en skola som profilerar sig på trygghet. Att de är en skola där extra träning ges i solidaritet, samarbete, kurage och tolerans. Skolan menar att detta extra fokus på trygghet är gynnsamt på flera områden så som:

  • Elevens mående.
  • Elevens utveckling av identitet och världsåskådning.
  • Skolans kunskapsförmedling.
  • Skolverkets uppdrag till oss.
  • Elevens framtida arbetsliv.
  • Elevens förmåga att skapa sunda relationer.

Vi på PCS Modulsystem hoppas att det nya skolbyggnaden ska kunna hjälpa Byängsskolan i arbetet med att skapa en trygg och bra skola för alla elever, personal och föräldrar.

Se filmen när PCS Modulsystem med 46 PCS Comfortmoduler skapade en stor tillfällig skolpaviljong vid Byängsskolan i Täby.

Dela

Det 64 meter långa skolhuset är Byängsskolans nya fina tillfälliga skolbyggnad, byggd med 46 moduler av ledande kvalitet från PCS Modulsystem.

Det 64 meter långa skolhuset på Byängsskolan, klicka på bilden för att öppna ritningen (PDF).

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!