Akutlösningen blev fin skola

Nya Hagaskolan i Enebyberg fick snabbt sitt nya skolhus

När höstterminen skulle starta insåg man att skolan hade mögelproblem. Hagaskolan, som tillsammans med Brage och Eneby är olika enheter i Enebybergs skola i Danderyds kommun, kunde inte längre användas för undervisningen. PCS Modulsystem kontaktades som snabbt hittade en lösning. Ett nytt 65 meter långt skolhus byggdes upp. När jullovet var till ända kunde elever och lärare mötas av en ny fin skolbyggnad, skapad som en tillfällig lösning med hjälp av 21 extra ljuddämpade PCS Comfortmoduler från PCS Modulsystems egenutvecklade och högkvalitativa byggmodulserie.

I den nya skolpaviljongen, snabbt döpt till ”Nya Haga”, ryms nu fyra klassrum, två fritidsavdelningar, grupprum till varje klassrum, personalrum med både kök och avkopplingsdel samt övriga rum för omklädnad, teknik, toaletter mm.

När ”Nya Haga” invigdes i samband med vårterminens start uppmärksammades det i lokaltidningen. Läs mer här om skolhusets invigning >>

Lugnt villaområde

Enebybergs skola ligger i ett lugnt villaområde i Enebyberg i Danderyds kommun. På skolan går ca 700 elever från förskoleklass till årskurs 6. Förskoleklasserna går i Hagapaviljongen. Elever i årskurs 1-3 går i Eneby eller Haga. I Brage går några klasser ur lågstadiet och alla elever i årskurs 4-6. Skolan beskriver sig själva med att de når höga kunskapsresultat och har en hög andel med pedagogisk personal på skolenheten. Att de också har en trygg och stödjande lärandemiljö som kännetecknas av att eleverna känner sig trygga i skolan.

Läs mer om skolmoduler för fina skolpaviljonger >>

Från start med grundläggning i oktober till inflyttning i ett nytt fint skolhus i januari.

Dela

Skiss och planritning till Hagaskolan i Enebyberg, Danderyds kommun.

Skiss och planritning till Hagaskolan i Enebyberg, Danderyds kommun. Öppna PDF genom att klicka på bilden.

Situationsplan till Hagaskolan i Enebyberg, Danderyds kommun.

Situationsplan till Hagaskolan i Enebyberg, Danderyds kommun. Öppna PDF genom att klicka på bilden.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!