Fridnässkolan räddas kvar

Den vackert belägna skolan i centrala Västerås fick fem nya klassrum

Centralt beläget i Västerås i den vackra stadsdelen Vasastan ligger Fridnässkolan i ett lummigt parkområde och med den gamla vackra rosa tornbyggnaden som riktmärke. Länge var det osäkert om skolan skulle få vara kvar, men nu har beslut tagits och med hjälp av en fin skolpaviljong från PCS Modulsystem har fem nya klassrum samt ett mottagningskök byggts upp och skolans verksamhet är räddad för den närmaste framtiden.

Fridnässkolan är en F-5 skola med en klass i varje årskurs. Skolans centrala läge gör att stadens kulturutbud ligger inom gångavstånd. Skolgården är naturskön och inbjuder till mycket lek.

Modulbyggnad med god ljudkomfort

Under sommaren 2020 monterade här PCS Modulsystem en modulbyggnad med 22 PCS Comfortmoduler. Det innebär högkvalitativa flyttbara byggmoduler med bästa tänkbara ljudkomfort i en tillfälligt hyrd skolpaviljong. Totalt är det en skolbyggnad på ca 750 kvadratmeter som rymmer tre klassrum på övre planet samt två klassrum och mottagningskök på nedre planet. Dessutom personalrum, grupprum, omklädningsrum och teknikrum ryms i den nya skolbyggnaden. Därmed erbjuds de ca 150 eleverna samt lärare och övrig personal en tillfällig skollokal med bestående goda kvaliteter.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter så hör vi gärna av oss och berättar mer.

Dela

Skiss-Fridnässkolan-Västerås-PCS Modulsystem

Öppna skiss till Fridnässkolans nya skolpaviljong genom att klicka på bilden.

planritningar till Fridnässkolans nya skolpaviljong-PCS Modulsystem

Öppna planritningar till Fridnässkolans nya skolpaviljong genom att klicka på bilden.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!