Stort modulbyggt gymnasium

Lerums kommun satsar på design, funktion och kvalitet

I Lerums kommun väljer man medvetet att bygga även tillfälliga modulbyggda skolor med bestående kvaliteter. Som när Lerums Gymnasium vid Dergården etablerades våren 2019 och stod färdigt för inflyttning till sommaren. Här satsar man på PCS Comfort, modulserien från PCS Modulsystem med högsta tänkbara kvalitet och ljudkomfort. Vid etableringarna av de tillfälliga modulskolorna valde kommunen väl anpassad färgsättning och sadeltak för att höja byggnadens estetiska värden.

Två stora skolbyggnader rymmer elever på estetiska gymnasielinjer med salar och grupprum för musikproduktion och pianostudio, musik- och ensembleundervisning. Här ryms även klass- och grupprum för elever på vård och omsorgsprogrammet samt för vuxenundervisning i modersmål och svenska.

Totalt har här monterats 47 PCS Comfortmoduler, vilka totalt skapar ca 1700 kvadratmeters yta och ger plats för, förutom undervisningsrum, också uppehållsrum, personalrum, teknikrum och trapphus med hiss. Häggen-Dergården, som fastigheten heter, består av en större huvudbyggnad i två plan, samt en vinkelbyggnad i ett plan.

I vacker parkmiljö

Lerums Gymnasium ligger i en vacker parkmiljö, bara några minuters promenadväg från Lerums centrum och lokaltågen. Lerum är en trivsam ort två mil nordost om Göteborg.

I folkmun kallas gymnasiet ibland för ”Dergårdsgymnasiet”, då en av byggnaderna är ett gammalt boningshus som tillhörde fastigheten Dergården. Skolan, som grundades 1980, har i dagsläget cirka 1250 elever och 170 i personalen. Den är indelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. För samordning inom skolan finns en verksamhetschef.

Dela

Fasadskiss Lerums Gymnasium - modulbyggd för kvalitet och god estetik

Fasadskisser på gymnasiet, klicka på bilden för att öppna PDF.

Ritning plan 1 Lerums Gymnasium - modulbyggd för kvalitet och god estetik

Ritning plan 1, klicka på bilden för att öppna PDF.

Ritning plan 2 Lerums Gymnasium - modulbyggd för kvalitet och god estetik

Ritning plan 2, klicka på bilden för att öppna PDF.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!