Lerum satsar på design och kvalitet

Esteter, vårdelever, vuxenutbildning och modersmål får ny skola

I Lerum strax utanför Göteborg är PCS Modulsystem just nu i färd med att sätta upp en ny, större modulbyggnad vid Dergårdens skola. Detta är det sjätte projektet med tillfälliga modullokaler i ett samarbete mellan Lerums kommun och PCS Modulsystem, och även till denna skola väljer Lerum att satsa på både snygg design och hög kvalitet.

Det betyder att fasaden har fått en egen färgsättning efter önskemål från Lerums kommun. Dessutom väljer de att istället för platt tak lägga till sadeltak, vilket gör att den tillfälliga skolan får en exteriör som verkligen talar för sig. Invändigt kommer skolan ha högsta tänkbara ljudkomfort tack vare PCS Comfort, de egenutvecklade byggmodulerna som används. De modulerna har goda inbyggda ljud- och ljusegenskaperna, vilket skapar utmärkt arbetskomfort i lokalerna.

– Det här blir en riktigt trevlig skolbyggnad som dessutom ligger fint i en parkmiljö, säger Michael Lenberg, projektledare på PCS Modulsystem.

Rum för musikproduktion, piano och ensemble

Häggen-Dergården, som fastigheten heter, på Lerums Gymnasium består av en större huvudbyggnad i två plan, samt en vinkelbyggnad i ett plan. I skolsalarna kommer en rad olika undervisningsverksamheter hållas. Här kommer gymnasiet bland annat har anpassade lokaler för elever i estiska programmet. Med salar och grupprum för musikproduktion och pianostudio, musik- och ensembleundervisning. Andra som får sina nya klassrum här är elever som går på Vård & Omsorg. I skolmodulerna kommer även vuxenutbildningar och modersmålsundervisning husera.

Totalt monteras 47 PCS Comfortmoduler, vilka totalt skapar ca 1700 kvadratmeters yta och ger plats för, förutom undervisningsrum, också uppehållsrum, personalrum, teknikrum och trapphus med hiss. Skolan började etableras i slutet av mars och kommer stå färdig för inflyttning i juni 2019.

Se här några av de tidigare etableringarna i Lerum

• Idylliska Hästhagenskolan i Floda >>

• Rött annex på Knappekullaskolan >>

• Bibliotek och sjuksköterskemottagning på Aspenässkolan >>

• Storkök till Uddaredsskolan >>

• Två extra klassrum till Aspenässkolan >>

Dela

Modulbyggnad som tillfällig skola vid Dergården skola, Lerums Gymnasium

Fasadskiss på den fina modulbyggnad som färdigställs som tillfällig skola vid Dergården, Lerums Gymnasium.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!