Se filmen från när en ny modulbyggnad landar på Ekebyskolan på Ekerö till att skolan är modern och fin och redo att ta emot lärare, elever och övrig personal.

Modulbyggnaden landar

På kort tid fick Ekebyhovskolan, Ekerö, sin nya skolpaviljong

På kort tid får Ekebyhovskolan på Ekerö sin nya skolpaviljong. Från att de flyttbara modulerna landade på plats under första dagarna i oktober växte en ny modulbyggnad upp på Ekebyhovskolan på Ekerö där personal och elever kunder flytta in när vårterminen 2020 startade. Totalt skapades här på kort tid sex klassrum, tillhörande grupprum, arbets- och samlingsrum för pedagogerna samt omklädningsrum, toaletter mm.

Själva montaget av modulbyggnaden gick väldigt snabbt. Efter några dagars modulmontage stod skolmodulerna till den nya tillfälliga skolpaviljong i två plan på plats.

Intensiva arbetsveckor till skolstart

Från första modulmontageveckan och fram till att pedagoger och elever kunde ta skolan i besittning efter jullovet så vidtog ett antal veckors intensivt arbete med färdigställande både ut- och invändigt. Skolgården gjorde i ordning. Tillgänglighetsanpassade ramper byggdes till trapphuset, där det finns hiss. Fasaden gjordes riktigt fin.

Invändigt var redan från fabrik mycket klart i byggmodulerna. Men självklart krävdes ändå en hel del ytterligare, som att rörmokarna kopplade på vatten och avlopp färdigt. De installerade också samt kopplade upp de vattenburna radiatorerna mot värmepumparna med luft/vattensystem. Elektriker och ventilationstekniker såg till att all elektricitet och ventilation drogs färdigt och kopplades in från de teknikrum som finns i de moduler som har monterats.

Högsta ljud- och ljuskomfort

Skolans inredning finslipades också och gjorde i ordning. Här kan ni bland annat i filmen ovan se de fina grupp- och mötesrummen med glasade väggar, vilket bidrar till den ljusa och luftiga invändiga interiören.

Ekerö kommun, som hyr skolhuset som är skapat med hjälp av dessa skolmoduler av PCS Modulsystem, har valt den högkvalitativa PCS Comfort modulserien. Det kommer säkerställa att den inre miljön har mycket god ljud- och ljuskomfort för bästa möjliga arbetsmiljö. Detta tillfälliga skolhus på Ekebyhovskolan är första gången som PCS Modulsystem utför ett uppdrag i samarbete med Ekerö kommun.

Se mer film från när de första modulerna landade och sedan väldigt snart blev en färdig skolpaviljong på Ekebyhovskolan, Ekerö.

Dela

Skolpaviljong skapas av modulbyggnad från PCS Modulsystem på Ekebyhovskolan i Ekerö.

Medan modulmontaget pågår inleds arbetet med att koppla in all vatten, el, ventilation mm för att skolpaviljongen snabbt ska stå klar för eleverna.

Skolpaviljong skapas av modulbyggnad från PCS Modulsystem på Ekebyhovskolan i Ekerö.

Snygg interiör, god ljudkomfort och fina utrymmen med glaspartier.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!