Ekerös nya tillfälliga skolhus

Moduler skapade snabbt sex nya klassrum med högsta komfort

Från oktober 2019 fram till skolstart vårterminen 2020 efter jullovet växte ett helt skolhus i två plan fram på Ekebyhovskolan i Ekerö kommun i Stockholms mälarområde. Modulerna landade och byggde nära 850 kvadratmeter med högkvalitativ skolyta, som rymmer sex klassrum med grupprum och personalrum. Skolhuset är skapat med hjälp av 22 skolmoduler i serien PCS Comfort för bästa tänkbara inre komfort och arbetsmiljö, plus två trapphusmoduler som också inrymmer en hiss mellan de två planen.

Tillgänglighetsanpassad och välkonstruerad

Skolan uppfyller naturligtvis alla moderna byggkrav på miljö och kvalitet. Lika självklart är den väl tillgänglighetsanpassad. Förutom hiss finns utvändigt rejäla ramper för allas tillgänglighet. Invändigt är dörrar och trösklar anpassade för enkla passager och på båda plan finns väl tilltagna toaletter för funktionshindrade. Utvändigt finns också ett extra trappa för att klassrummen ska få egna ingångar och mindre spring i korridorerna.

PCS Comfortmodulerna är konstruerade med extra god kvalitet på tillfälliga modulbyggnader. Väl utprovade material används till golvbjälklagen för att ha rätt balans mellan stumhet, vikt och bärförmåga. Väggtjockleken är extra tilltagen och det isolermaterial som används i golv, väggar och tak är speciellt utvalt för att också förbättra modulerna energivärden. Stegljudsmattor dämpar fortplantning av ljud i golven och i korridorer. Allt detta för att isolera och absorbera ljud mellan de olika delarna av skolhuset och på så sätt skapa ett behagligt ljudklimat invändigt. Dessutom är varje klassrum försedd med stora ljudabsorbenter på kortväggarna. De fungerar förutom att förbättra ljudklimatet också utmärkt som stora anslagstavlor i skolarbetet.

Ekerö kommun hyr det modulbyggda skolhuset  på Ekebyhovskolan under en begränsad hyrestid från PCS Modulsystem. PCS Modulsystem samarbetar med många kommuner i såväl Stockholmsregionen som i hela Sverige, men detta är första projektet på Ekerö.

Se gärna mer här från modulbyggnationen på Ekerö >>

Modulskolan färdigställs och blir redo att öppna för eleverna. Se filmen på nya, fina Ekebyhovskolan.

Dela

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Ekerös nya tillfälliga skolhus - Moduler skapade snabbt sex nya klassrum med högsta komfort

Öppna ritning (PDF) för nya skolhuset på Ekebyhovskolan genom att klicka på bilden.

Ekerös nya tillfälliga skolhus - Moduler skapade snabbt sex nya klassrum med högsta komfort

Öppna ritning (PDF) på väl tilltagna och funktionsanpassade toaletter och andra bekvämligheter.

Film från modulmontaget av skolhuset på Ekebyhovskolan, Ekerö.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!