Full fart i jämtländska skolbyggen

Två nya skolor växer upp under barnens sommarlov

Sommarlovet är för skolbarn och pedagoger en härlig chans till sol, bad, vila och sköna aktiviteter. Inte minst efter alla påfrestningar i dessa pandemitider. Men när det gäller etablering av nya tillfälliga skolor är det högsäsong och en hektisk tid – precis som det brukar vara. Så också för dessa aktuella jämtländska skolbyggen.

I Jämtland i Östersund och Krokom sätter PCS Modulsystem för tillfället upp två stora skolor. De ska stå redo när sommarlovet är till ända och det är dags för ny termin.

Parkskolan får stor skolbyggnad

I centrala Östersund på Parkskolan monterar PCS en ovanligt stor skolbyggnad med specialanpassade moduler. Här används de högkvalitativa och egendesignade PCS Comfort i en helt skräddarsydd storlek för skolans behov.

På en sammanhållen byggyta skapar PCS Modulsystem en skola för årskurserna 4-6 i två plan. Den kommer rymma hela tio klassrum och tre hemvister/fritidsavdelningar med tillhörande grupprum. Dessutom tre uppehållsrum, fyra personalrum, tre teknikrum mm.

Detta möjliggörs genom att modulskolans djup är hela 18,5 meter. Detta görs möjligt med hjälp av montera två moduler i djupled där den ena är 7,7 meter lång och den andra 10,4 meter. På så sätt har 42 skräddarsydda byggmoduler monterats i nedre plan och 31 moduler i övre plan. Totalt 73 moduler som har gett plats för en total skollokalyta på ca 2100 m2.

Skolbyggnaden kommer hyras Östersunds kommun under en tidsperiod om tio år.

Rödöns skola i Krokom

I den vackra jämtländska kulturbygden på Rödön i Krokoms kommun etablerar PCS Modulsystem en trevlig skolbyggnad i två plan med sadeltak.

I denna modulbyggda skola kommer det rymmas fyra klassrum med tillhörande grupprum, två klassrum i vardera plan. Dessutom pausrum för personal i båda våningarna.

Skolan byggs med hjälp av PCS Comfort-moduler, PCS Modulsystems egenutvecklade moduler med högsta byggkvalitet och god ljudkomfort. Totalt blir det en skola om 650 m2. Den uppförs i en totalentreprenad av PCS Modulsystem med Krokoms kommun som beställare.

Dela

I centrala Östersund på Parkskolan sätter PCS upp en ovanligt stor skolbyggnad med specialanpassade moduler

I centrala Östersund på Parkskolan sätter PCS upp en ovanligt stor skolbyggnad med specialanpassade moduler, totalt 10 klassrum samt tre fritidsavdelningar.

I den vackra jämtländska kulturbygden på Rödön i Krokoms kommun etablerar PCS Modulsystem en trevlig skolbyggnad i två plan med sadeltak.

I den vackra jämtländska kulturbygden på Rödön i Krokoms kommun etablerar PCS Modulsystem en trevlig skolbyggnad i två plan med sadeltak. Mer om den färdiga Rödöns skola här >>

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!