Mossbergska Friluftsskolan

För barn med neuropsykiatriska funktionshinder

På Karduansmakaregatan i Göteborg har PCS uppfört en skolbyggnad i två plan för barn i årskurs 1-6 med neuropsykiatriska funktionshinder.

En skolbyggnad för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar ställer särskilda krav på miljön både i och runt skolan. I klassrummen är det av högsta vikt att stänga ute störande ljud och skapa en så lugn och trivsam miljö som möjligt. Alla skolbyggnader i landet har höga krav på ljus, ljuddämpning och ventilation men på en skola anpassad för barn med funktionsnedsättningar av neuropsykiatrisk art höjs dessa krav ytterligare för att möta elevernas behov.

På Mossbergska Friluftsskolan i Göteborg har  ventilationsanläggningen försetts med ett speciellt ljuddämpningssystem som håller nere ljudet från luftväxlingen till ett minimum i klassrummen. Alla golv är klackljuddämpade och väggarna i klassrummen har försetts med ljuddämpande akustikplattor.

Även tillgängligheten i och runt byggnaden är noga genomtänkt för att säkerställa lugn och trygghet för eleverna. Invändigt i entrén finns förutom en bred trappa också en hiss mellan våningsplanen och utvändigt har byggts en väl tilltagen entrétrappa och en ramp med tak som förbinder modulbyggnaden med den befintliga skolan.

Modulbyggnaden på Mossbergska Friluftskolan är byggd med lite mindre klassrum, 38 kvm stora och anpassade för 6–7 elever i varje klass. Skolan rymmer förutom tre vanliga klassrum också NO-sal, estetiksal, matsal, stort konferensrum samt rum för kurator, specialpedagoger och rektor. Totalytan är på 780 kvadratmeter och den är skapad med hjälp av 20 stycken PCS Comfortmoduler som är monterade i två plan. Inflyttning för lärare och elever skedde under vecka 34 2016 och skolbyggnaden det är Göteborgs kommun som hyr den av PCS Modulsystem.

Dela

Mossbergska friluftsskolan på Karduansmakargatan

Öppnas skiss och ritning av skolan genom att klicka på bilden (PDF).

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!