Skolpaviljong med kvalitet

Fyra klassrum med god ljudkomfort tillkom på Skallbergsskolan under sommarlovet

Under sommaren 2019 monterade PCS Modulsystem 16 stycken skolmoduler i sin högkvalitativa modulserie PCS Comfort på Skallbergsskolan i Västerås. Det innebar att, medan sommarlovet pågick, växte ett nytt skolhus upp i två plan med trapphus och hiss, som rymmer fyra klassrum och plats för ca 100 elever. Förutom klassrum finns även tillhörande grupprum till varje klass. Den höga kvaliteten på dagens moduler från PCS Modulsystem gör att denna skolpaviljong, även om den är monterad för att stå här under en begränsad hyrestid, lever upp till alla moderna bygg- och miljökrav och erbjuder dessutom extra god ljudkomfort. Därmed blir den inre arbetsmiljön för pedagoger och elever bättre än i merparten existerande permanenta skolbyggnader.

Skallbergsskolan är centralt belägen i Västerås stad och ligger vackert vid Vattentornsskogen, med närhet till natur, idrottsarena och city. Skolan har elever från förskoleklass till år 6. Det pedagogiska arbetet bedrivs enligt en tydlig idé, som skolan formulerar så här:

  • Att utveckla lärandet tillsammans med modiga barn, beredda att möta framtiden i en föränderlig värld.
  • Det gör vi genom att vara förebilder, hur vi är mot våra medmänniskor, hur vi själva lär, samt hur vi anpassar oss vid förändringar.
  • Men också att vi har mod att hålla fast vid det som är bra och hur vi förhåller oss kritiska i bl.a. dagens informationsflöde.
  • Ett demokratiskt förhållningssätt med respekt för människors egenart och olikheter är en ledstjärna för oss på Skallbergsskolan.
Se 20-sekundersfilmen när sjunde skolan monteras i Västerås sedan i juni, hur de 36 kvadratmeter stora skolmodulerna lyfts en efter en och monteras med millimeterprecision exakt i rätt läge.

Dela

– Västerås stad ville ha de bästa modulerna på marknaderna. PCS Modulsystem erbjuder något av State of the Art, säger projektledaren Johan Falk.

– Västerås stad ville ha de bästa modulerna på marknaderna. PCS Modulsystem erbjuder något av State of the Art, säger projektledaren Johan Falk. Läs mer här >>

Skisser och planritning på nya skolpaviljongen på Tillbergaskolan i Västerås.

Klicka på bilden och öppna PDF med skisser och planritning på nya skolpaviljongen på Skallbergsskolan i Västerås.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!