Täby Friskola i skön natur

Skolbarnen på Ljungmyr har fått ett fint skolhus invid skogen

Vackert beläget invid en mindre skogsdunge har Täby Friskola i Ljungmyr hyrt en tillfällig skolpaviljong som rymmer två fina klassrum samt tillhörande grupprum, kapprum med mera. De sju modulerna till det lilla skolhuset monterades en dag under sportlovet 2019, byggmodulerna är högkvalitativa PCS Comfortmoduler, som skapar en tyst och skön innermiljö för skolbarnen och lärarna.

Täby friskola har Ljungmyr F-1 för förskoleklasser och klass 1. Här finns även Ljungmyr för klass 2–5. Tillsammans är de två enheter i området Skarpäng. Skolan arbetar med små enheter, för att skapa mer familjära skolenheter och för att det skapar en trygghet för barnen när de känner varandra.

Cirkulär återanvändning av lokal efter lokal

Skolan är byggd med flyttbara och återanvändningsbara moduler för att kunna fungera som en tillfällig skollokal för Täby friskola. Den kommer att hyras under en begränsad tid av Täby kommun. Läs gärna mer om kvalitetsmodulerna PCS Comfort här som används till denna skolpaviljong. När hyrestiden är slut kommer PCS Modulsystem lyfta bort modulerna, återställa marken och sedan återanvända byggmodulerna till en ny lokal, helt enligt affärsidén med goda lokallösningar för tillfälliga behov i den cirkulära återbruksekonomi som PCS har varit specialiserade på sedan 1993.

Reportage och film från dagen när skolan byggdes upp >>

Se 25 sekunders film när ett helt skolhus blir klart.

Dela

Täby Friskola Ljungmyr skolpaviljong bygg med PCS Modulsystem

Se hela skissen på Täby Friskola Ljungmyr genom att klicka på bilden.

Täby Friskola Ljungmyr skolpaviljong bygg med PCS Modulsystem

Se hela planritningen på Täby Friskola Ljungmyr genom att klicka på bilden.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!