Nytt skolhus på en dag

Se hur snabbt Ljungmyr i Skarpäng får två nya fina klassrum

Se filmen när hela skolhuset sätts upp under en dag medan skolbarnen på Ljungmyr i Skarpäng har sportlov.

Det är sportlov i Täby. Då sker det. Lastbilar kör fram de 12 meter lång byggmodulerna. Kranen och modulmontagegänget står redo. Från tidiga morgonen rullar modulerna fram, transporttäckplasten tas bort, kranen greppar runt modulerna och snabbt lyfts PCS Comfortmodulerna på plats. När solen börjar dala ned står alla moduler sammansatta till ett helt nytt skolhus. Under en och samma dag har hela skolbyggnaden blivit klar. Med självbärande och portabla moduler som redan från fabrik är inredda med kök, toaletter, el, VA-anslutningar och hyllor för skolbarnen att hänga upp sina skor och kläder på.

När barnen som går på Ljungmyr, en enhet inom Täby friskola som ligger invid Skarpängsskolan i Täby kommun norr om Stockholm, kommer tillbaka från sportlovsledigheten så står nya skolpaviljongen på plats. Kvar under en månads tid återstår för hantverkarna i montagelaget ett färdigställande in- och utvändigt för att få det sista på plats. Till påsklovet kommer skolhuset vara klart för att lärare och elever ska kunna flytta in i de två nya klassrummen med tillhörande grupprum.

Tillfällig – med hög kvalitet

Skolan är byggd som en tillfällig lokal och kommer att hyras under en begränsad tid av Täby kommun. Med tanke på att den är rest med rentalmoduler ur serien PCS Comfort så är det också en modern skolbyggnad av högsta kvalitet, med god ljudkomfort, även om den är uppställd för att står här temporärt. Läs gärna mer om kvalitetsmodulerna PCS Comfort här. När hyrestiden är slut kommer PCS Modulsystem lyfta bort modulerna, återställa marken och sedan återanvända byggmodulerna till en ny lokal, helt enligt affärsidén med goda lokallösningar för tillfälliga behov i den cirkulära återbruksekonomi som PCS har varit specialiserade på sedan 1993.

Täby friskola har dels Ljungmyr F-1 för förskoleklasser och klass 1, dels Ljungmyr för klass 2–5 som två enheter i området Skarpäng. Skolan arbetar med små enheter, för att skapa mer familjära skolenheter och för att det skapar en trygghet för barnen när de känner varandra.

Dela

Nya Ljungmyr i Skarpäng, Täby Friskola_Modulmontage på en dag

När skymningen närmar sig står en skola här, där det på morgonen bara stod en grund. Se filmen här intill hur det gick till.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!