Tyst studiemiljö i lugnt område

Skolpaviljongen växte upp under sommaren nära lekplatser och grönska

Vetterstorpsskolan är en ny grundskola i Västerås kommun från förskoleklass till årskurs 4 i ett lugnt område. Det är en liten skola där alla känner varandra. Den startade hösten 2015. I höst kommer det att gå cirka 115 elever på skolan, fördelat på en förskoleklass, en årskurs 1, en årskurs 2, en årskurs 3 och en årskurs 4 samt två fritidsavdelningar.

Skolans huvudbyggnad är en enplansskola och har stora lokaler där vi kan välja olika aktiviteter. Dessa lokaler gör också att man kan gå undan om man behöver lugn och ro. Utöver skolans huvudbyggnad finns även fyra nya klassrum i den paviljong PCS Modulsystem monterade under sommarlovet 2019, där undervisning kommer att bedrivas under detta läsår.

Skolpaviljongen på Vetterstorpsskolan är monterad med hjälp av 16 stycken högkvalitativa moduler i serien PCS Comfort, som står för extra god inre ljud- och ljusmiljö. Varje modul är extra stor, 12 x 3 meter. Därmed har en skola på totalt drygt 500 kvadratmeter arbetsyta plus ett trapphus med hiss kunnat sättas upp. Skolpaviljongen hyrs under en begränsad tid så länge behovet av extra elevplatser finns, därefter plockas modulerna bort och skolgården återställs till ursprungligt skick. På skolan är alla också stolta över det tillagningskök som finns här. Där tillagas all mat från grunden och i matsalen serveras frukost, lunch och mellanmål.

Närhet till skog och fin lekpark

På Vetterstorpsskolan har man tillgång till en av Västerås finaste lekparker, den s.k. ”Piratparken”. Där kan barnen leka och fantisera i ett gammalt piratskepp, gunga i ”kina”-gungan eller bo i något av de små husen. Man kan åka kana nästan som en brandman eller bara gå på det sviktande underlaget. Vintertid åker vi pulka i den stora backen eller skridskor på isbanan. Även Råbyskogen finns inpå knuten med dess möjligheter.

Se 20-sekundersfilmen när sjunde skolan monteras i Västerås sedan i juni, hur de 36 kvadratmeter stora skolmodulerna lyfts en efter en och monteras med millimeterprecision exakt i rätt läge.

Dela

– Västerås stad ville ha de bästa modulerna på marknaderna. PCS Modulsystem erbjuder något av State of the Art, säger projektledaren Johan Falk.

– Västerås stad ville ha de bästa modulerna på marknaderna. PCS Modulsystem erbjuder något av State of the Art, säger projektledaren Johan Falk. Läs mer här >>

Skisser och planritning på nya skolpaviljongen på Tillbergaskolan i Västerås.

Klicka på bilden och öppna PDF med skisser och planritning på nya skolpaviljongen på Vetterstorpsskolan i Västerås.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!