Moduler för funktion och design

Nya skolpaviljongen på Norra Vallbyskolan främjar både tyst arbetsro och inspirerar fantasin

Det första som möter när man stiger in i ett av de nya klassrummen på Norra Vallbyskolan i Västerås är en färgsprakande fantasifull glasögonorm. De nya tillfälliga skolpaviljongerna som PCS Modulsystem sätter upp i Västerås har utmed ena väggen en jättestor anslagstavla. Den är gjord i ett ljudabsorberande material, och har därför två syften. Den bidrar till den sköna ljudmiljön i klassrummet, och är utmärkt som pedagogisk anslagstavla där fantasin kan inspireras i skolarbetet.

Funktion, design och flexibilitet. Det finns flera samverkande faktorer som bidrar till att de tillfälliga skolor som Västerås stad hyr av PCS Modulsystem för att lösa akuta elevplatsbehov också är skolmiljöer med hög kvalitet. Skolpaviljongen här i Norra Vallbyskolan är monterad med sju stycken PCS Comfortmoduler. Modulserien är konstruerad för bästa möjliga ljud-, ljus- och energiresultat. Varje modul är så lång som 12 meter, vilket ger 36 kvadratmeters yta på varje modul, en totalyta i skolpaviljongen på drygt 250 kvm och gott om plats för två klassrum med tillhörande grupprum.

Norra Vallbyskolan är en F-6 skola. Skolan ligger mitt i ett grönområde på Norra Vallby i Västerås stad  och har upptagningsområdet; Vallby, Brottberga, Hagaberg och Skerike. Det är nära till flera skogsområden där många av skolans, förskoleklassens och fritidshemmens aktiviteter genomförs. Personal på skola, förskoleklass och fritidshem bildar arbetslag, allt i syfte att skapa trygghet, kontinuitet och arbetsglädje.

Se 20-sekundersfilmen när sjunde skolan monteras i Västerås sedan i juni, hur de 36 kvadratmeter stora skolmodulerna lyfts en efter en och monteras med millimeterprecision exakt i rätt läge.

Dela

Skolmoduler, skolpaviljonger till Västerås stad. de bästa modulerna på marknaderna. PCS Modulsystem erbjuder State of the Art, moduler för modulbyggnader, tillfälliga lokaler med hyrda byggmoduler.

– Västerås stad ville ha de bästa modulerna på marknaderna. PCS Modulsystem erbjuder något av State of the Art, säger projektledaren Johan Falk. Läs mer här >>

Norra Vallbyskolans nya skolhus skapar med hjälp av hyrda skolmoduler två nya klassrum till Västerås. kommunala skolor.

Klicka på bilden och öppna PDF med skisser och planritning på nya skolpaviljongen på Norra Vallbyskolan i Västerås.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!