Tre nya klassrum till höststarten

Håkantorpsskolan har fått skolpaviljong anpassad för lugn och harmonisk innemiljö

Håkantorpsskolan är en skola från förskoleklass till årskurs 6. Skolan finns ute på Skälby i Västerås med närhet till naturen. Sommaren 2019, medan barnen hade sommarlov, monterades tio stycken PCS Comfort skolmoduler, vilket resulterade i en ny skolpaviljong som rymmer tre nya klassrum och plats för 75 elever.

Förutom grundskolan finns på Håkantorpsskolan förskola, förskoleklass, fritidshem och grundsärskola från förskoleklass till årskurs 6. Detta gör att skolan kan ha en röd tråd i lärandet från småbarnsåldern till tonåren. Det menar man från skolans sida ger en stor trygghet för barnen, och satsar på att prioritera kunskaper, trygghet, ordning och reda.

Håkantorpsskolan beskriver själva att de har en lugn och harmonisk innemiljö med ljusa och fräscha lokaler. Centralt i skolan finns bibliotek och matsal samt lokaler där barnen har slöjd, musik och idrott.

Till den nya skolpaviljongen har Västerås stad satsat på moderna och självbärande modulkonstruktioner från PCS Modulsystem. De skolmodulerna är anpassade för att skapa bra ljudkomfort och fin arbetsmiljö till elever och pedagoger, helt i linje med Håkantorpsskolans strävan att skapa skön arbetsmiljö inomhus.

Dela

– Västerås stad ville ha de bästa modulerna på marknaderna. PCS Modulsystem erbjuder något av State of the Art, säger projektledaren Johan Falk.

– Västerås stad ville ha de bästa modulerna på marknaderna. PCS Modulsystem erbjuder något av State of the Art, säger projektledaren Johan Falk. Läs mer här >>

skisser och planritning på nya skolpaviljongen på Håkanstorpsskolan i Västerås.

Klicka på bilden och öppna PDF med skisser och planritning på nya skolpaviljongen på Håkantorpsskolan i Västerås.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!