Nya barnsjukhuset en modulbyggnad

Hudiksvalls sjukhus hyr in vårdlokal i tre våningar för BB, barnavdelningen och neonatalen

Hudiksvalls sjukhus genomför just nu ett större arbete med sina ganska nedgångna fastigheter. En del i detta arbete har varit att under 2020 hyra in en snabbt etablerad modulbyggd vårdlokal i tre våningar för tre olika avdelningar för vård av barn. De tre avdelningarna är BB, barnavdelningen och neonatalen som från 1 december flyttar in i helt nya, moderna lokaler och kommer vara där i ca 7-10 år tills dess en helt ny permanent sjukhusbyggnad har etablerats på en annan del av sjukhusområdet.

Höga krav från sjukhuset

Den nya sjukhusbyggnaden hyrs av PCS Modulsystem. På två dagar i september etablerade PCS den i samarbete med Moelven, blott tre månader senare kunde vårdpersonal och patienter flytta in och starta upp verksamheten.

Hudiksvalls sjukhus fastighetsansvariga på region Gävleborg har ställt mycket höga krav på denna byggnad inom alla områden som ljudklass, brand, hygien, ventilation, materialval, installationer av gas, el, kommunikationssystem och mycket mer.

Under de två dagar korta modulmontaget skapades sjukhusbyggnaden med 21 svensktillverkade och skräddarsydda vårdmoduler samt de 3 specialanpassade trappmoduler. De byggdes samman på en ganska trång yta, en tidigare parkeringsplats, och skapade den tre våningar höga modulbyggnaden som rymmer cirka 1.100 kvadratmeter vårdyta.

För inlagda patienter

Modullokalerna är skapade med modernaste utrustning i samtliga vårdrum för att uppfylla de hygien- och vårdkrav som ställs på ett sjukhus där BB, barnavdelningen och neonatalen kommer att ha inlagda patienter för vårdande behandlingar i sina olika våningar. Eftersom varje vårdavdelning ligger på sin egna våning är också varje våning en separat brandcell som ska klara de höga brandsäkerhetskrav som ställs i en sjukhusbyggnad.

Den nya sjukhusbyggnaden förbinds på varje plan med befintliga sjukhuset och nyttjar de hissar och trapphus som finns där. Anslutning har gjorts direkt till bottenplan i gamla byggnaden medan de har byggt nya anslutande slussar i de två övre planen. De tre olika vårdavdelningarna har på så sätt sin egen separata anslutning till förlossning, kirurgi och andra avdelningar på gamla sjukhuset som de behöver ha nära kontakt med.

Hudiksvalls Sjukhus fick en tre våningar hög tillbyggnad med plats för tre barnavdelningar. Från första modul på plats 1 september kunde vårdpersonal och patienter flytta in i nya moderna lokaler endast tre månader senare, 1 december 2020. Se filmen från montage till färdig sjukhusbyggnad där nu BB, neonatalen och barnavdelning flyttar in.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av oss och berättar mer.

Dela

Ventilationssystemet för Hudiksvalls sjukhus har under 2020 hyrt in sitt nya barnsjukhus – en modulbyggnad från PCS Modulsystem i tre våningar för BB, barn och neonatalen.

Kraven är högt ställda på nya sjukhuslokalen i Hudiksvall – som på en den moderna ventilationsanläggningen för bästa möjliga luftmiljö.

Skiss modulbyggnad hudiksvalls sjukhus.jpg

Öppna PDF med alla fasadskisser på nya modulbyggnaden på Hudiksvalls sjukhus. Klicka på bilden.

ritningen för plan 1 på nya modulbyggnaden på Hudiksvalls sjukhus.

Öppna PDF med ritningen för plan 1 på nya modulbyggnaden på Hudiksvalls sjukhus. Klicka på bilden.

ritningen för plan 2 på nya modulbyggnaden på Hudiksvalls sjukhus

Öppna PDF med ritningen för plan 2 på nya modulbyggnaden på Hudiksvalls sjukhus. Klicka på bilden.

ritningen för plan 3 på nya modulbyggnaden på Hudiksvalls sjukhus

Öppna PDF med ritningen för plan 3 på nya modulbyggnaden på Hudiksvalls sjukhus. Klicka på bilden.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!