Skolpaviljong med fin matsal

Nytt skolhus på Norrskolan i Uddevalla med bästa tänkbara arbetsmiljö

Under den tidiga hösten 2019 har PCS Modulsystem etablerat en ny skollokal på Norrskolan i Uddevalla. Den nya skolpaviljongen är skapad med hjälp av det portabla modulsystem PSC erbjuder, och i detta fall har modulserien PCS Comfort använts för att skapa en skola med en inre miljö som håller högsta standard när det handlar om ljud- och ljuskomfort. Tack vare dessa tysta byggmoduler erbjuds pedagoger och elever bästa tänkbara arbetsmiljö. Så även skolkökspersonalen, då det i denna nya modulskola även inryms ett väl tilltaget mottagningskök på ca 45 kvm samt en intilliggande matsal, som är hela 67 kvm stor. Vägg i vägg med matsalen finns en kombinerad skrivplats för personalen och lärarmatsal, som är ca 30 kvm stor.

Totalt i det nya modulbyggda skolhuset ryms fyra klassrum, avsedda både för skola och fritids. Till dem tillhörande grupprum, och förutom matsal och kök även övriga ytor där bland annat städförråd, personalomklädnad, diskrum mm ingår.

Skolgården och dess utrustning är levererad och byggd av Markbyggarna i Uddevalla, beställt av Uddevalla Kommun i en sidoentreprenad.

Nära natur – och centralt

Norrskolan finns i området Bleket i Uddevalla. Skolan har närhet till natur och det centrala läget innebär även närhet till olika inom- och utomhusaktiviteter inom kultur och idrott. Skolgården inbjuder till lek och olika sorters aktiviteter. Det finns ett eget skolkök där maten tillagas varje dag och eleverna erbjuds salladsbuffé, varmrätt och soppa.

Norrskolan har elever från förskoleklass upp till och med skolår 6. Skolan ligger i ett område med inflyttning. Totalt arbetar 46 personer på skolan. Utöver den pedagogiska personalen finns ett servicelag som består av personal i köket, personal som städar, vaktmästare samt fastighetsskötare. På skolan arbetar även elevhälsan som består av kurator, skolsköterska, specialpedagog, speciallärare samt rektor.

Montagegänget som satte upp modulerna och färdigställde solhuset på Norrskolan i Uddevalla.

Montagegänget som satte upp modulerna och färdigställde skolpaviljongen på Norrskolan. LÄS MER OM DEM HÄR >>

Dela

Ritning Skolmoduler Norrskolan Uddevalla

Klicka på bilden och öppna ritning av de skolmoduler som skapade skolpaviljongen på Norrskolan, Uddevalla. (PDF).

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!