Skolan fick en våning till

– och vips har Karlbergsskolan mellanstadium

Behovet av fler klassrum på Norrmalm i Stockholm var stort. Ombyggnad pågår av flera större skolor. En tillfällig lösning blev att PCS Modulsystem monterade ytterligare en våning moduler på en befintlig paviljong på Karlsbergsskolan.

– Det blir en bra lösning för oss och ser fint ut, säger Jesper Grip som är lokalansvarig på Karlsbergsskolan, förutom att han är vaktmästare, slöjdlärare med mera.

Fräschaste lokalen på skolan

– Faktum är att denna tillfälliga skolpaviljong har de fräschaste lokalerna på skolan. Nu med de nya modulerna blir också akustiken bättre där, säger Jesper.

Just utseendet och skolmiljön var väldigt viktigt för de ansvariga i huvudstadens nämnd.

– De krävde brutet tak på övervåningen för att skapa ett utseende av ett litet hus, vilket var bra. Det ser trevligare ut. Och en våning till påverkar inte oss på skolan, det tar ingen mer yta av skolgården och blir en bra lokallösning, säger Jesper.

Nu med mellanstadieelever

Karlbergsskolan har tidigare haft elever från förskoleklass till 3:an. Med de två nya klassrummen som byggs kommer de gamla treorna få gå kvar. Därmed utökas skolan till att ha även fjärdeklassare.

– Visst, det skapar vissa konsekvenser, men de löser vi på ett bra sätt. 4:orna få ha slöjd på annan skola. Gympasalen blir nu fullbelagd, den stod tidigare tom vissa timmar. I matsalen tänker vi om logistiskt för att få bättre flöde och utökar mattiderna. Men med detta är nog skolans kapacitet fullt utnyttjad, säger Jesper.

Läs mer om färdiga 2-våningsskolan >>

Dela

Klicka och se filmen Karlbergsskolan växer med en våning under sommarlovet.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!