Förnyar, föryngrar och förstärker

PCS nyanställer två unga krafter

2016 har inletts med inte bara en utan flera nyanställda hos PCS Modulsystem. Allt för att svara upp på nya och gamla kunders ökande efterfrågan av tillfälliga lokaler och bostäder, skapade av byggmoduler med kvalitet.

På kontoret i Johanneshov arbetar numer även Suvad Avdic och Henrik Ekberg.

– Det är väldigt trevligt att arbeta på ett mindre företag. Vi är som en sluten krets, alla känner varandra väl och är hjälpsamma mot oss nya, säger Suvad.

Henrik nickar och håller med:

– Vi är ett rätt sammanslutet gäng som har hyfsat bra koll på allt som händer i företaget. På så sätt kan vi hjälpas åt att svara på de flesta frågor från kunder. När det kommer till mer specialiserade frågor som ekonomi får dock Peo svara och de som behöver lite djupare information om konstruktioner kopplar vi vidare till Gert.

Suvad lärs upp inom projektledning

Suvad kommer att arbeta med projektledning, kontakt med myndigheter och ha ganska mycket kundkontakter.

– Än så länge är jag under upplärning. Det händer mycket spännande och utmanande här varje dag. Det är mycket att lära, men jag är bra på det. Och jag gillar variationen i arbetet, ingen dag är den andra lik, säger Suvad.

Henrik ritar och planerar

Henriks dagar är mer inriktade på ritningsarbete, rumsbeskrivningar och att skapa lösningar som passar kundernas behov av lokal.

– Ibland vet kunden hur många rum de behöver, eller hur många personer som ska kunna arbeta där. Och ibland säger de hur många kvadrat de behöver. Utifrån den mark de har och den bruttoarea de kan bygga på, ritar och räknar jag fram förslag på byggnadslösningar, säger Henrik och fortsätter:

– Problem kan man alltid räkna med att man stöter på. Men det roliga är att kunna lösa dem på ett bra sätt och få en nöjd kund.

Lika och olika bakgrund

Både Suvad och Henrik har en gemensam utbildningsbakgrund. De har båda gått på Nackademin. Suvad med inriktning projektering och Henrik med inriktning infrastruktur. Annars har de helt olika bakgrunder.

– Jag är uppväxt i Bosnien, kom till Sverige några år in på 2000-talet, utbildade mig till snickare och jobbade två år som det. Har under utbildningen och en tid efter arbetat på Mio Möbler som säljare, berättar Suvad.

Vi ber om lite mer personlig information om honom.

– Jag har familj, är gift med Almedina och vi har dottern Sara 15 månader. Tidigare spelade jag rätt mycket fotboll och lattjar fortfarande lite när jag får tid. Jag gillar verkligen både spelet och det teamwork som krävs i ett lag. Annars gillar vi att vistas ute, att vandra i naturen. Naturen är faktiskt rätt lik den jag är van vid från min uppväxt, även om Bosnien har mer berg och kanske något mindre av skog.

En sann estet

Henrik är uppväxt i villaförorten Rönninge söder om Stockholm och har förutom utbildningen på Nackademin en ganska bred bakgrund i branschen, trots sin ungdom.

– Jag började som bygglärling hos Roland Prins, AB, har varit mätbiträde på Svevia, jobbat med grundförstärkningar på BESAB, inhyrd konsult på CESAB och har på så sätt varit inhyrd här ett tag innan jag nu fick fast anställning, berättar Henrik.

På frågan om mer personliga intressen märker vi varför ritnings- och planeringsarbeten passar honom väl.

– Jag gillar estetiska grejer. Är en film- och musikfanatiker och går så ofta som jag hinner på bio och konserter. Har en ganske bred smak, bara det är kvalitet i det som framförs, säger Henrik.

Vi önskar Suvad och Henrik all lycka på PCS Modulsystem, och ni som samarbetar med PCS kan räkna med nöjet att stifta närmare bekantskap med dem.

Dela

PCS nyanställer två unga krafter

PCS Modulsystem nyanställer två unga krafter – Henrik Ekberg och Suvad Avdic

Henrik Ekberg:

”Problem kan man alltid räkna med att man stöter på. Men det roliga är att kunna lösa dem på ett bra sätt och få en nöjd kund.”

Suvad Avdic:

”Det är mycket att lära, men jag är bra på det. Och jag gillar variationen i arbetet, ingen dag är den andra lik.”

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!