Maria står bakom varje projekt

Full koll på reskontra och italienska delikatesser

Vill man uttrycka sig lite formellt så har Maria Jaconelli anställts för att sköta PCS Modulsystems kund- och leverantörsreskontra, redovisning samt administration. Det betyder på ren svenska att Maria kommer hålla koll på det mesta. Som alla in- och utbetalningar, svara i telefon, veta var projektledarna håller hus och skriva en massa dokument.

– Känns spännande att komma hit och få sätta sig in de processer som ligger bakom varje projekt, säger Maria.

Från samma bransch, men helt annan

Marias närmaste bakgrund verkar väldigt lik det område PCS arbetar med, uthyrningsbranschen inom bygg och anläggning.

– Men arbetet där på HLL Hyreslandslaget skiljer sig väldigt mycket mot det här på PCS. Om vi där hanterade mängder av mindre produkter som hyrdes ut varje dag, så handlar arbetet här om färre men djupare och mer långtgående bygg- och lokalprojekt som sedan hyrs ut. Jag ser verkligen fram emot att förstå mer av hur hela verksamheten går till, säger Maria.

Musik och mat

Skulle du höra någon nynna när du ringer eller besöker PCS så är det säkert Maria. Pappa Giovanni var en framstående musiker, spelade klarinett, och Maria har ärvt ett stort musikintresse. Har spelat piano, sjungit i kör och gnolar gärna på låtar i alla möjliga sammanhang.

– Annars är det nog mat som är mitt stora intresse. Jag har i många år arbetat med italienska och spanska delikatesser. Mycket ost, men också catering och grossistverksamhet, berättar Maria.

Italienska delikatesser i blodet

Idag är mat och delikatesser mer en fritidspassion.

– Jag gillar att laga mat och samla familj och vänner hemma. Med ett ursprung på både mammas och pappas sida från Italien, så blir det mycket italienskt. Favoriten är nog att baka gnocchi. Att stå och trilla dem med en gaffel har jag gjort sedan barn. Sedan kan de serveras med nästan vad som helt. Kanske en god köttragu, något vegetariskt, spenat, ost, svamp …, ja, det mesta.

Intervjun får avslutas. Både Maria och skribenten har av allt matprat blivit alldeles för hungriga och får ta lunchpaus. Men alla övriga tider finns Maria redo om du vill veta något om PCS eller få tag i någon av projektledarna.

Dela

När inte Maria Jaconelli har full koll på alla samtal, siffror och annat administrativt på PCS Modulsystems kontor, ägnar hon sig gärna åt sin passion för italienska delikatesser.

När inte Maria Jaconelli har full koll på alla samtal, siffror och annat administrativt på PCS Modulsystems kontor, ägnar hon sig gärna åt sin passion för italienska delikatesser.

Är du intresserad av att själv bli medarbetare på PCS Modulsystem? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!