36 vårdplatser på Löwenströmska

Modulbygge med specialanpassad form

Under sommaren och hösten etablerar PCS Modulsystem en vårdavdelning för geriatriken på Löwenströmska vid Upplands-Väsby, med plats för 36 vårdtagare.

Hela vårdavdelningen blir en tillbyggnad till Löwenströmska med anslutning till huvudbyggnaden via en sluss. Lokalen byggs upp med specialanpassade byggmoduler från PCS portabla modulsystem. I september-oktober monteras modulerna på plats och hela vårdavdelning, en två plans byggnad, kommer vara klar för inflyttning i december 2014.

Fasad i personlig stil

– Vi är vana att skapa lokaler för olika behov. Det speciella i detta fall är väl dels att en vårdavdelning kräver en del särskilda installationer för att kunna hantera medicinska gaser. Dessutom med en specialanpassad fasad, som är utformad på ett som vi tycker väldigt snyggt och personligt sätt, säger Gert Hedström på PCS Modulsystem.

PCS Modulsystem fick uppdraget från LOCUM AB att etablera, uppföra och färdigställa denna vårdavdelning på Löwenströmska efter en offentlig upphandling.

Montage i två steg

Efter markförberedelser och uppförande av grunden, inleddes montaget av modulerna i två plan under vecka 39 då plan 1 kom på plats på två dagar. Under vecka 41 fortsatte modulmontaget av övre våningen. Därefter kommer färdigställandet av vårdavdelningen både ut- och invändigt göras fram till inflyttningen senare i höst, inklusive byggandet av en sluss till huvudbyggnadens entrédel.

ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea.

Se den färdiga vårdavdelningen här >>

 

 

Dela

Löwenströmska sjukhuset får tillfällig vårdlokal

Löwenströmska sjukhuset får tillfällig vårdlokal.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!