Guldbagge till PCS-medarbetare

Ola Bjurman en av jättarna i årets svenska film

Nu kan vi addera ytterligare en färdighet till PCS-medarbetaren Ola Bjurman, nämligen skådespelare som har vunnit en guldbagge. Vi har tidigare berättat om att Ola, kvalitetsansvarig i Västsverige för PCS modulmontage, har många strängar på sin lyra – inklusive att han faktiskt bygger stränginstrument.

Den allra senaste insatsen är att väl värt ett stort grattis. Ola Bjurman medverkade som karaktären Jan-Ove i filmen Jätten, som belönades med tre Guldbaggar vid Guldbaggegalan 2017 för Bästa film, Bästa manuskript och Bästa mask och smink.

Jätten är en svensk dramafilm från 2016 i regi av Johannes Nyholm, med Christian Andrén i huvudrollen. Filmen handlar om Rikard som är 30 år, autistisk och född svårt missbildad. Han skiljdes från sin mor som barn, men är fast besluten att återförenas med henne. För att nå sitt mål tar Rikard hjälp av boule och en 50 meter lång jätte.

– Det här är naturligtvis väldigt roligt för alla oss inblandade i filmproduktionen, men alldeles särskilt för Johannes som har gjort filmen. Jag kan varmt rekommendera alla att se filmen, den brukar överraska många i publiken, säger Ola.

– Jag blev själv väldigt överraskad över att bli tillfrågad om att provfilma för rollen. Förvisso har jag gjort många olika saker, inklusive att ha stått på scener några gånger. Men det här var något helt nytt. Det var ett så fint och proffsigt gäng runt produktionen så det gick ju bra ändå.

Dela

PCS-medarbetaren Ola Bjurman, kvalitetsansvarig i Västsverige för PCS modulmontage, medverkade som karaktären Jan-Ove i filmen Jätten, som belönades med tre Guldbaggar vid Guldbaggegalan 2017.

Den långe PCS-medarbetaren Ola Bjurman, kvalitetsansvarig i Västsverige, medverkade som karaktären Jan-Ove i filmen Jätten, som belönades med bästa film och ytterligare två Guldbaggar vid Guldbaggegalan 2017.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!