Tyst skola i Vara

Tillfälliga skollokalen en utmärkt lösning i fem år

För att genomföra en renovering av det gamla skolhuset på Park och Alléskolan i Vara, bestämde sig kommunen för att tillfälligt hyra ett modulbyggt skolhus.

– Vi gjorde en upphandling i februari 2017, PCS Modulsystem lämnade bäst anbud och kunde leverera modulerna i maj, berättar Ingemar Johansson, fastighetsingenjör och ansvarig beställare på Vara kommun.

Ingemar Johansson, fastighetsingenjör på Vara kommun.

I juni var skolhuset besiktigat och klart för inflyttning. 16 moduler monterade i två plan skapade fyra klassrum samt ett extra grupprum per klassrum inom en totalyta på 560 m2.

”Kan sin sak”

– Entreprenörerna som är med i SKL kan verkligen sin sak. PCS Modulsystem levererade rätt saker, väl anpassade för skolverksamhet, säger Ingemar och fortsätter:

– Allt har fungerat utmärkt. De mindre anmärkningar vi hade löste de raskt. De som nu använder lokalerna är mycket nöjda. De är hellre i modulhuset än i gamla skolan. Skolbyggnaden har så tysta golv, väggar och tak att ljudkomforten är alldeles utmärkt.

Tysta PCS Comfortmoduler

Skolan i Vara är monterad med de nya modulerna PCS Comfort som svarar upp till de allra senaste kraven på ljudklassning och ger en extra tyst komfort inne i lokalerna.

– Vi har bygglov i fem år och kommer säker hyra lokalerna så länge. Det beror på att den pågående moderniseringen av hela vårt gamla skolhus lär ta så lång tid innan den är färdigställd, berättar Ingemar.

Dela

Ritning Park- och Alléskolan i Vara

Klicka på bild för att öppnas skiss och ritning av förskolan (PDF).

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!