Hotellmodul 1 av 207 på plats

PCS Modulsystem monterar modulerna till 12-våningshotell

Första veckan i mars inleddes montaget av de 207 moduler som ska skapa ett 12 våningar högt och 205 rum stort hotell i Arlandastad. PCS Modulsystem är ansvarigt för montaget av de hotellrumsmoduler som från Isolamins fabrik i Överkalix redan är färdigbyggda med inredning. Som ett stort legobygge kommer hotellmodulerna monteras våning för våning till färdig hotellbyggnad. Slutligen kommer den anslutas till befintlig hotellkropp för Quality Hotel i Arlandastad och bli en stor tillbyggnad för hotellet.

Fakta om byggnationen

Under våren och sommaren kommer denna stora hotellbyggnad växa upp och bli ett nytt landmärke utmed E4:an, strax före avfarten till Arlanda. Här lite grundläggande fakta om byggnationen:

LÄGE: Tillbyggnad av Quality Hotel Arlanda XPO och samtidigt en del av den nya mötesdestinationen Scandinavian XPO Arlandastad.

ANTAL VÅNINGAR: Tolv, varav nio hotellrumsplan samt tre källarplan för teknik, logistik mm.

ANTAL HOTELLRUM: 205 (207 moduler).

BRUTTOAREA: 9109 kvadratmeter.

STOMME: Stålbalkar, betongstommar och hotellmoduler i stål och betong.

FASAD: Granitkeramikplattor  i källarplanen, borstad aluminium med bröstningar med perforerad metallplåt på övre delen.

Dela

Arkitektbild av hur nya Quality Hotel Arlanda XPO ska se ut när modulmontage och öva byggnation är färdigt sommaren 2020.

Arkitektbild av hur nya Quality Hotel Arlanda XPO ska se ut när modulmontage och övrig byggnation är färdigt under 2020.

Hotellmodul nr 1 lyft upp på den tre våningar höga källarstommen, montaget som PCS Modulsystem gör av de 205 hotellrummen till nya Quality Hotel Arlanda XPO har inletts.

Hotellmodul nr 1 lyft upp på den tre våningar höga källarstommen, montaget som PCS Modulsystem gör av de 205 hotellrummen till nya Quality Hotel Arlanda XPO har inletts.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!