Rösegårds nya skolhus

Två nya fina klassrum av skolmoduler som ständigt kommer kunna återanvändas

Rösegårdsskolan är en kommunal grundskola i Västerås med tillhörande förskola. Efter förskolan går barnen från förskoleklass till och med årskurs 6. Sammanhållning och samarbete mellan de olika verksamheterna är viktiga grundpelare för Rösegårdsskolan att säkra arbetsglädje, trygghet, lärande och utmaningar för alla på skolan.

Under sommarlovet 2019 fick Rösegårdsskolan ett tillskott i form av en modulbyggnad, där PCS Modulsystem med hjälp av sju PCS Comfortmoduler kunde etablera en tillfällig skolpaviljong. Det nya skolhuset är placerat i bortre delen av skolgården, är en länga på ett plan och smälter fint in med övriga skolbyggnader och grönskan bakom skolan. De väl ljudisolerade skolmoduler den är byggd med säkrar en modern och tyst arbetsmiljö för de elever och pedagoger som kommer få arbeta i de två klassrummen med tillhörande grupprum som nu på någon dryg månad har skapats.

Västerås stad hyr denna tillfälliga skolpaviljong under en tidsbegränsad period tills dess en permanent lösning av det ökade behovet av skolplatser har kunnat lösas. När inte behovet av skolpaviljongen längre finns kvar, kommer modulerna demonteras och flyttas vidare till nya akuta lokalbehovet. På det sättet är dessa tillfälliga modulbyggda skolorna en utmärkt miljölösning genom att de ständigt återanvänds och etableras exakt där lokalbehovet finns.

Dela

– Västerås stad ville ha de bästa modulerna på marknaderna. PCS Modulsystem erbjuder något av State of the Art, säger projektledaren Johan Falk.

– Västerås stad ville ha de bästa modulerna på marknaderna. PCS Modulsystem erbjuder något av State of the Art, säger projektledaren Johan Falk. Läs mer här >>

Rösegårdsskolans nya skolhus skapar med hjälp av hyrda skolmoduler två nya klassrum till Västerås. kommunala skolor.

Klicka på bilden och öppna PDF med skisser och planritning på nya skolpaviljongen på Rösegårdsskolan i Västerås.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!