Platskontor åt Stena Recycling

Ett kompakt kontor efter kundens önskemål

De gamla kontorslokalerna hade nått sin tekniska livslängd och Stena Recycling ville ha ny en lösning, svaret blev moduler från PCS Modulsystem.

Tidigare förskolemoduler blev nytt kontor

Platschefen Stefan Nordgren på Stena Recyclings sorteringsanläggning i Södertälje kontaktade PCS Modulsystem och ville ha ett modernt kontor som skulle hålla en högre standard än det konkurrenterna hade att erbjuda, resultatet blev ett projektanpassat kontor helt efter Stefans egna önskemål, byggt av rekonditionerade förskolemoduler.

Kundanpassat

-Att ta fram en lösning åt Stefan var inga problem säger Daniel Beijbom, projektledare på PCS Modulsystem. -Stena hade grunden kvar från det tidigare kontoret och utifrån den så kunde vi välja lämpliga moduler ut vår modulflotta.
-Stefan hade en tydlig bild av vad de ville ha, han visste också vad som var viktigt för verksamheten och utifrån det tog vi fram ett förslag och kunde börja iordningställa modulerna på lagret i Borlänge.

Begagnade moduler

Modulerna som användes i projektet har tidigare varit en del av en förskola. Innan arbetet med rekonditioneringen påbörjades kontrollerades modulerna noggrant för att fastatälla modulernas skick.
-Vi ser alltid över modulerna i samband med att vi avetablerar projekt för att veta hur mycket arbete vi har framför oss innan de kan hyras ut igen säger John Ekberg, VD på PCS Modulsystem. -Det är sällan några skador på modulernas stomme eller installationer, ytskikten lever ett hårdare liv men är oftast relativt enkelt att åtgärda.
Modulerna i Södertälje byggdes om och nya fick ytskikt i samtliga rum. Golv, väggar och tak gjordes iordning och delar av elen har dragits om samtidigt som  belysningen har för att anpassats för att passa verksamhetens behov.
– Jag tror ingen som varit inne i det nya kontoret kan tro att de står i vad som en gång har varit en förskoleavdelning full med barn säger Daniel.

Modulerna ställdes på plats i oktober och Stefan och kollegorna kunde snabbt flytta in i sina nya lokaler och fortsätta med sin verksamhet.

 

Dela

Platskontoret sett från gården

Platskontoret på Stena Recyclings sorteringsanläggning står på det tidigare kontorets grund.

Planlösning

Ett kompakt och välplanerat kontor med en ingång för personalen och en separat kundmottagning där samtliga leveranser kvitteras. Genom glaspartiet intill dörren har den som tar emot full uppsikt över gårdsplanen samt de som kommer med materialet som skall sorteras. Klicka på bilden för att få planlösning och belysningsritning som pdf.

 

 

 

Har du ideér om hur du vill att din arbetsplats ska se ut och vill ha hjälp att komma fram till en konkret lösning? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!