Vattenfalls nya kontor

Vattenfall Heat i Uppsala får unik värme-/kyllösning

PCS Modulsystem har fått i uppdrag av Vattenfall AB Heat i Uppsala att etablera ett större tillfälligt kontor. Montaget av kontorsmodulerna sker i andra halvan av mars, just nu pågår alla förberedelser med grunden.

– Det mest speciella med detta kontor är kanske värmen och kylan, just för att det sätts upp inne på Vattenfalls egna område där de själva producerar både fjärrvärme och fjärrkyla. I detta kontor installerar vi därför kylbafflar i taket som synkas med det traditionella vattenburna värmesystemet för att kunna värma upp eller kyla ned kontoret till behaglig temperatur, säger John Ekberg, ansvarig projektledare från PCS Modulsystem.

Modulhuset kommer rymma totalt 800 kvadratmeters kontorsyta, fördelat på två plan. Det etableras med 22 stycken PCS Comfortmoduler, vilket kommer säkerställa en bekväm ljudkomfort i kontoret. Byggnaden uppförs med plåtbelagt sadeltak.

Flertal egna projekt

Behovet av kontorshuset beror på att det just nu pågår ett flertal stora och långvariga projekt inom Vattenfall Heat för att konvertera anläggningen från torveldning till nyttjande av förnyelsebara energislag.

–  Vattenfall saknar kontorsutrymmen för ett flertal personer som just nu arbetar med projekten, och för de som kommer att arbeta framöver med dessa interna projekt. Man beräknar att projekten är färdigställda om fem år. Då kommer också hyrestiden av vårt tillfälliga kontor avslutas enligt nuvarande plan, säger John.

Se hur snabbt och effektivt Vattensfalls nya kontor växer fram i Uppsala.

Dela

PCS Modulsystem har fått i uppdrag av Vattenfall AB Heat i Uppsala att etablera ett större tillfälligt kontor.

Projektledaren John Ekberg har ett arbetsberedningsmöte med modulmontagelaget. Säkerhet och kvalitet gäller i varje fas av arbetet.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!