Moduler har länge varit Daniels jobbmål – PCS Modulsystem

Att arbeta med moduler har länge varit Daniels Beijboms mål. Möt PCS Modulsystems senaste nyförvärv.

Moduler var målet

Daniel visste från början vad han ville arbeta med

PCS Modulsystem fortsätter växa. Senast in i gänget är Daniel Beijbom, en  28 år ung projektledarassistent som faktiskt under mycket lång tid tänkt sig att arbeta just i modulbranschen.

– Ja, jag har länge tyckt att det är spännande med moduler och tillfälliga etableringar. Men så är jag nästan uppvuxen med det. Min pappa har säkert arbetat i 20 år i branschen och jag har ofta varit med där, säger Daniel.

Kandidatexamen i Växjö

Närmast kommer Daniel från en färsk kandidatexamen på Linnéuniversitetet i Växjö.

– Min utbildning valde jag med tanke på jobb inom modulbranschen. Den heter Byggnadsutformning och är lite av en mix mellan byggnadsingenjör och arkitekt. Jag gillar både att rita och att arbeta inom byggnadsprojekt, så det passade mig fint. Växjö var dessutom en väldigt mysig stad med trivsamt campus.

Junior projektledare

Som nyutexaminerad blir Daniel till en början junior projektledare på PCS Modulsystem.

– Just nu går jag mycket med Suvad och John, och hänger även på de gamla rävarna Peo och Gert. Allt för att lära mig och se hur allt funkar. Tanken är ju att jag snart, kanske om ett halvår, ska vara mogen att driva mina egna projekt med visst stöd från de andra, säger Daniel.

Daniel hade nog också tänkt att följa i sin fars fotspår och börja på Expandia, som är en stor aktör i modulbranschen. Men det företaget är baserat i Västerås, och dit ville inte flickvännen följa med, så någon ansökan där blev aldrig aktuell.

– Helt lugnt, säger Daniel. Jag är uppväxt i Västerås och tycker det är en helt ok stad. Men det känns roligt nu att bo och jobba i Stockholm. Och PCS är ju betydligt mindre än Expandia. Där är arbetsrollerna mer uppdelade. Här får jag vara mer delaktig i allt som händer och tycker det är väldigt lärorikt och kul.

Sportfantast

Förutom att Daniel gillar moduler, byggande och husritande så är han en stor sportfantast.

– Fotboll allra mest. Har spelat en del, som bäst på div 4-nivå. Annars kollar jag gärna på matcher. Älskar också att åka skidor, och då utför. Prövade skidor på längden i Kortvasan en gång som projekt i högstadiet, men det är inte min grej, berättar Daniel.

Som gammal västeråsare har han förstås också lirat bandy sedan han var liten.

– Som bäst nådde jag pojklandslaget och USM-final.

Hur ser du på din framtid här på PCS Modulsystem?

– Hoppas mest just nu lära mig så mycket att jag kan sköta mina egna projekt snart. Det är mycket papper, många detaljer. Man måste verkligen tänka på allt, varje steg i hela byggprocessen. Här vid moduletableringar går det också väldigt fort. Det gäller att få allt att stämma, vad och vilka som ska vara på rätt plats så att allt flyter på smidigt, säger Daniel och blickar sedan framåt lite längre:

– Vem vet. Allt känns bra hittills och alla är hur snälla som helst. Jag jobbar gärna kvar här som projektledare om tio år.

Dela

Är du också intresserad av att arbeta på PCS Modulsystem? Fyll i dina uppgifter nedan och sänd in din intresseanmälan.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!