”Bättre än 90 procent

av alla permanenta skolor och förskolor”

– Med våra moduler sätter vi upp bättre tillfälliga skolor och förskolor än 90 procent av det nuvarande beståndet av permanenta skollokaler, säger Gert Hedström, utvecklings- och kvalitetsansvarig av modulerna på PCS Modulsystem.

1998-1999 UTVECKLADE PCS Modulsystem sitt första egna modulsystem. Det var marknadens första moduler med fribärande konstruktion för hela den nio meter långa långsidan – och de kom att bli kvalitetsledande.

Skapade större rum

– Självbärande hela långsidor var en stor fördel för många lokallösningar. Då kunde vi sätta samman fler moduler till stora klassrum utan pelare eller mellanvägg. Det gjorde att vi fick fler beställningar av just skolor och förskolor, säger Gert.

Konstruktionen var så god att alla övriga i branschen snart tog efter. Och modulkonstruktionen lever än, nu med namnet PCS Classic.

– Vi har gjort en del uppdateringar, bytt ut vissa delar. Men i grunden är det samma konstruktion.

Nytt modulsystem – PCS Comfort

För några år sedan tog PCS Modulsystem nästa steg och utvecklade det nya modulsystemet PCS Comfort.

– Vi tog fram en ny konstruktion som är tolv meter lång, istället för den tidigare på nio meter. Med den storleken på modul blir vi mer yteffektiva, kan få in grupp- och personalrum, samt korridor vid sidan om klassrummen och förskolornas samlingsrum, säger Gert.

Samtidigt hade arbetsmiljökraven ökat på alla permanenta och tillfälliga lokaler om att skapa bättre inomhusmiljöer.

Helt ny komfort och kvalitet

– Med nya PCS Comfort satte vi en ny branschstandard på kvalitet. Den är kraftfullt förbättrad i hela sin konstruktion för att skapa en tystare och mer komfortabel miljö inomhus. Vi har också fönster som skyddar för både värmeinstrålning och starkt solljus. På det hela taget erbjuder PCS Comfort en helt ny kvalitetsnivå för tillfälliga lokaler, säger Gert.

Även nu försöker de övriga i modulbranschen följa efter.

– Självklart. Branschen utvecklas och fler lägger resurser på att utveckla sina produkter. Man kan säga att vi av andra räknas som den kvalitetsledande. Själv skulle jag vilja uttrycka det som att vi ställer branschens högsta krav vid tillverkningen av våra moduler. Och med dessa nya moduler kan vi leverera lokaler som vida överträffar de flesta befintliga permanenta. Jag törs påstå att 90 procent av alla skolor och förskolor idag lever med sämre kvalitetsstandard än vad ni levererar i våra tillfälliga lokaler, säger Gert och fortsätter:

– Vi vet också att kunderna uppskattar vår kvalitet. Förvisso lever vi i en offentlig upphandlingsvärld där bara pris jämförs. Vi kan inte vinna affärer på kvalitet. Men när kunderna väl får våra moduler så trivs användarna. Känslan av byggkvalitet kan alla känna när man vistas i våra lokaler.

Dela

Gert Hedström, utvecklings- och kvalitetsansvarig på PCS Modulsystem.

Gert Hedström, utvecklings- och kvalitetsansvarig på PCS Modulsystem.

Är du intresserad av tillfälliga skolor med bestående kvalitet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!