Här monteras 8.700 kvm tillfälliga lokaler

Högtryck för nya modulbyggda skolor och förskolor

Medan sommaren är som hetast och semesterlugnet som störst har arbetet på PCS Modulsystem ett rekordartat högtryck.

– Aldrig någonsin har vi haft så här många skolor och förskolor att färdigställa till höststarten, säger Per-Olof Ekberg, VD på PCS Modulsystem.

Lokaler för 1.200 skol- och förskolebarn

Sommarlovet 2016 etablerar PCS Modulsystem hela 16 stycken tillfälliga skolor och förskolor runt om i Sverige. Totalt färdigställer PCS 8.700 kvadratmeter för uthyrning, där 1.200 barn kommer få gå i nya lokaler som är monterade med hjälp av drygt 200 flyttbara PCS-moduler.

– Många orter växer så det knakar. Inte minst i Göteborg sker en kraftig tillväxt. Vi gör allt vi kan för att snabbt se till så att alla barn får nya och bra lokaler för skola och barnomsorg när höstterminerna startar, säger Per-Olof och fortsätter:

– Säkert är detta delvis en följd av alla nytillkommande i landet, men det finns säkert fler förklaringar. Vi ser det i alla händelser som att vi gör en viktigt samhällsinsats för att lösa de akuta behov som har uppstått.

Tillfälliga – och med hög kvalitet

De som inte är så insatta kan tro att lokaler som är snabbt uppsatta med hjälp av moduler, och hyrs tillfälligt under normalt tre-sju år, inte håller samma höga kvalitet som en permanent skola. Men så är knappast fallet berättar Per-Olof:

– Våra moduler har i många år hållit mycket hög kvalitet, och de lokaler vi skapar erbjuder likvärdig komfort och arbetsmiljö med vilken annan lokal som helst. Det sker också en snabb utveckling på området. Så sent som förra året lanserade vi på PCS våra nya Comfortmoduler. De är utvecklade och tillverkade för att leva upp till högt ställda krav på tysta inre miljöer. De flesta av de skolor och förskolor vi nu sätter upp är med hjälp av dessa nya moduler. Och de som monteras med våra Classicmoduler får också nya förbättringar för att personal och barn ska få en miljö med största möjliga lugn och ro att arbeta och vistas i.

Moduletableringar sommaren 2016

De olika etableringar av modulbyggda skolor och förskolor som sker i PCS Modulsystems regi sträcker sig från norr till söder i hela landet. Se här en mer specifik genomgång:

I Göteborg och dess närområde

• Lackarebäcksskolan i Mölndal. Tre klassrum. 360 kvm, 10 Comfortmoduler, plats för ca 80 skolbarn.

• Kålhagens förskola, Torslanda. Två avdelningar samt mottagningskök. 480 kvm, 13 Comfortmoduler, plats för ca 40 förskolebarn.

• Björkåsskolan i Västra Frölunda. Sex klassrum. 850 kvm, 22 Comfortmoduler, plats för ca 170 skolbarn.

• Specialskola Karduansmakaregatan i Göteborg. Tre klassrum + NO-sal, estetiksal, matsal, konferensrum och personalrum. 780 kvm, 20 Comfortmoduler, plats för ca 30 skolbarn med särskilda behov.

• Nya Långedragsskolan i Göteborg. 5 klassrum och 3 fritidsavdelningar, matsal, kök, personalrum. 1375 kvm, 36 Comfortmoduler, plats för ca 200 skolbarn.

• Lilla Edet förskola. Tre avdelningar. 351 kvm. 13 Classicmoduler, plats för ca 60 förskolebarn.

• Hästhagenskolan i Lerum. Två klassrum. 242 kvm, 6 Comfortmoduler, plats för ca 50 skolbarn.

• Aspenässkolan i Lerum. Två klassrum. 242 kvm, 6 Comfortmoduler, plats för ca 50 skolbarn.

I Stockholmsområdet

• Berga förskola i Upplands-Väsby. Tio avdelningar samt tillagningskök. 1692 kvm, 52 Classicmoduler och 8 Comfortmoduler, plats för ca 200 förskolebarn

• Nyckelviksskolan, Lidingö. Keramik och estetiksalar. 180 kvm, 5 Comfortmoduler, plats för ca 20 studerande.

• Rönninge skola i Salem. Två klassrum. 252 kvm, 7 Comfortmoduler, plats för ca 55 skolbarn.

I norra Sverige

• Förskola i Örnsköldsvik /Domsjö. Två avdelningar. 216 kvm, 8 Classicmoduler. plats för ca 35 förskolebarn.

• Skola i Nälden i Jämtland. Två klassrum. 216 kvm, 8 Classicmoduler, plats för ca 50 skolbarn.

I Värmland

• Förskola i Kristinehamn. Fyra avdelningar, storkök och personalrum. 828 kvm, 23 Comfortmoduler och plats för ca 80 förskolebarn.

I södra Sverige

• Förskola i Svedala. Två avdelningar. 360 kvm, 10 Comfortmoduler och plats för ca 45 förskolebarn.

• Förskola i Gislaved. Flyttas från Hägersten för att återanvändas i Gislaved efter att allt har rekonditionerats. Två avdelningar, 10 Classicmoduler, 275 kvm och plats för ca 40 förskolebarn.

Dela

Se från start till färdigställande hela moduletableringen av 1700 kvm Berga förskola i Upplands-Väsby.
Under sommaren 2016 färdigställde PCS Modulsystem den här förskolan i Torslanda, Göteborg med hjälp av 13 väl ljudisolerande PCS Comfortmoduler.

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!