Skolmoduler återanvänds till vårdlokal

Modulerna skräddarsys för Neonatalen vid Östra sjukhuset

PCS tillverkar från i år det senaste i branschen, de tysta modulerna PCS Comfort. Men alla byggmoduler är byggda för att nyttjas länge, kunna flyttas och återanvändas till en annan verksamhet. Just nu etablerar PCS en vårdlokal genom att återanvända moduler som tidigare har använts för en skola.

– Återanvändning av byggmoduler är vanligt förekommande. En modul går alltid att anpassa efter kundens behov, oavsett om vi nytillverkar den eller som i detta fall återanvänder moduler från en tidigare skola. I vår ombyggnadshall rekonditionerar vi och skräddarsyr modulerna för att möta de önskemål som vår näste användare har, Neonatalen vid Östra sjukhuset i Göteborg, säger Michael Lenberg på PCS i Göteborg.

Enplansskola blir sjukhusenhet i två plan

Skolan var tidigare en etablering i ett plan. På kort tid har PCS demonterat de modulerna. De skulle ha kunnat anpassas till kontor i flera plan, tillfälliga bostäder eller för annan användning. Men i detta fall skräddarsys modulerna för Neonatalen vid Östra sjukhuset i Göteborg. De 14 modulerna får en uppfräschning inifrån och ut, skräddarsys till vårdverksamhetens behov och får utvändig beklädnad som gör att det smälter väl ihop med sjukhusets utseende. De monteras i två plan och ansluts med sluss till huvudbyggnaden.

Så här blev den färdiga byggnaden för Neonatalen >>

Dela

Är du intresserad av det här projektet? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

Vill du komma i kontakt med oss, klicka här!